Filmul romanesc "Periferic" se proiecteaza la Berlin

de Chaos Lore

Filmul romanesc


Programul de masterclassuri “Film – reteta noastra secreta”, initiat de Institutul Cultural Roman din Berlin, cuprinde o serie de intalniri intre regizorii romani de film si publicul german si se desfasoara pe tot parcursul anului 2011. Cele patru masterclass-uri planificate dau publicului berlinez ocazia de a-i intalni pe unii dintre cei mai talentati cineasti romani din ziua de azi.

La primul masterclass din februarie 2011 a participat regizorul Alexandru Solomon cu pelicula “Capitalismul, reteta noastra secreta”, iar in iunie 2011, ICR Berlin l-a avut ca invitat pe regizorul Corneliu Porumboiu cu filmul „Politist, adjectiv”.

Al treilea masterclass al seriei il aduce la Berlin pe apreciatul regizor Bogdan George Apetri, care dupa proiectia filmului “Periferic”, va raspunde la intrebarile publicului, va purta o discutie legata de creatia si inspiratia filmului, creand un dialog intre experienta regizorala romana si curiozitatea spectatorului german.

Filmul "Periferic" spune povestea Matildei, personaj interpretat de Ana Ularu. Eliberata din inchisoare pentru 24 de ore, Matilda planuieste sa fuga din tara si sa inceapa o viata noua. Pana la sfarsitul zilei, ea trebuie sa se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit si, mai ales, copilul lasat in urma. Lupta pentru o viata mai buna ii aminteste ca libertatea poate atarna doar de o alegere.

"Periferic" a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Locarno, in cadrul caruia Ana Ularu a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elvetiene pentru cea mai buna actrita. Filmul lui Bogdan George Apetri a mai primit premiul special al juriului pentru scenariu si premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varsovia.

Invitati la dezbateri sunt printre altii si studentii renumitelor scoli de film din Berlin si Potsdam, dar si cei din cadrul Freie Universitt si Humboldt Universitt din Berlin. Intrarea pentru studenti este libera.

Prezentarea filmului "Periferic" va avea loc pe 20 octombrie, de la ora 17.30, in cinematograful de arta FSK din Berlin Kreuzberg, cinematograf cu o lunga traditie de promovare dar si distributie a filmelor de autor din intreaga lume si care a programat incepand cu 6 octombrie filmul romanesc "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean.

Ultima intalnire cinematografica este programata intre 3-5 decembrie, cand seria "Film- reteta noastra secreta" este dedicata scurtmetajului romanesc. ICR Berlin va invita pentru prima data la Berlin tineri regizori de scurtmetraj si filmele lor sub titlul de "Short's up!".Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook