O proiectie de film si un concert, la lansarea revistei Film Menu #12

de Chaos Lore

O proiectie de film si un concert, la lansarea revistei Film Menu #12


Miercuri, 26 octombrie, la Cinemateca Union si in Control Club se serbeaza lansarea Film Menu 12.

Miercuri, 26 octombrie, va avea loc la Bucuresti lansarea numarului al 12-lea al singurei reviste de cultura cinematografica din Romania, FILM MENU. Film Menu #12 a fost conceput si redactat cu gandul la profesoara noastra, Viorica Bucur, si ii este dedicat.

Lansarea va coincide cu proiectia la Cinemateca Union, de la orele 19.30, a filmului „L’Atalante” („Atalanta”, Franta 1934), in regia lui Jean Vigo, (copie subtitrata in limba engleza obtinuta prin amabilitatea Institutului Francez din Bucuresti) in cadrul Cineclubului FILM MENU, dar si cu un concert al lui Oigan & Andras, organizat in Control Club (str. Academiei nr. 19), dupa orele 22.30, in cadrul caruia cei doi vor interpreta piese de pe albumul „Songs for Drella”, o biografie in cantece a lui Andy Warhol, de Lou Reed & John Cale. Afterparty-ul va fi animat de Camil, Cliza & Dan. Intrarea la concert si la afterparty va fi libera.


Dosarul acestui numar este dedicat „Cinemaului african”. Filmele unora dintre cei mai importanti realizatori africani ai tuturor timpurilor, Youssef Chahine (Egipt), Souleymane Cisse (Mali) si Ousmane Sembene (Senegal) sunt analizate pe larg in cadrul revistei. De asemenea, dosarul cuprinde articole despre fenomenul Nollywood din Nigeria, despre documentarele etnografice realizate de Jean Rouch in Africa si despre modul in care filmele hollywoodiene au reprezentat Africa de-a lungul timpului.

Numarul 12 conine i un interviu amplu cu Luminita Gheorghiu, una dintre actritele preferate ale noii generatii de cineasti. Printre filmele la care a colaborat se numara „Morometii” (1986, r. Stere Gulea), „Code inconnu” („Cod necunoscut”, 2000, r. Michael Haneke), „Moartea domnului Lazarescu” (2005, r. Cristi Puiu), „A fost sau n-a fost” (2006, r. Corneliu Porumboiu), „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” (2007, r. Cristian Mungiu), sau „Aurora” (2010, r. Cristi Puiu).

De asemenea, Andrei Gorzo continua seria articolelor dedicate teoriilor realismului, cu cea de-a doua parte din fragmentul intitulat „NCR Was Made in Puiuland”.

Rubrica de review contine cronici ale unor filme precum: „Melancholia” (r. Lars von Trier), „Midnight in Paris” (r. Woody Allen), „Mildred Pierce” (r. Todd Haynes), „The Tree of Life” (r. Terrence Malick), „Boxing Gym” (r. Frederick Wiseman), „Loverboy” (r. Catalin Mitulescu), „Incendies” (r. Denis Villeneuve), „Di Renjie” (r. Tsui Hark), „Meek’s Cutoff” (r. Kelly Reichardt), „Somos lo que hay” (r. Jorge Michel Grau), „Waste Land” (r. Lucy Walker), „I’m Still Here” (r. Casey Affleck) sau „La Mosquitera” (r. Agusti Vila).

In revista pot fi gasite si un portret amplu al chinezului Wang Bing, respectiv unul al britanicului Ken Loach.FILM MENU este o revista de cinema initiata si sprijinita de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti si realizata de studenti ai Facultatii de Film din cadrul Universitatii. Apare o data la doua luni, incepand cu iunie 2009.

Revista isi doreste sa functioneze ca o pepiniera a viitorilor specialisti in cinema din tara noastra. De asemenea, se implica in realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numara organizarea unui Cineclub in cadrul Cinematecii Union in fiecare seara de miercuri a saptamanii.

Revista e distribuita gratuit in cadrul proiectiilor proprii si a altor festivaluri de profil din tara si poate fi descarcata gratuit in format pdf pe blogul http://filmmenu.wordpress.com/.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: