Orchestra de instrumente facute din pistoale si pusti

de Chaos Lore

Orchestra de instrumente facute din pistoale si pusti


V-ar placea sa cantat la o chitara facuta din pistoale? Iata ca acum acest lucru este posibil. Nu v-ati gandit pana acum ca o instrumentele unei intregi orchestre se pot face din pistoale, pusti si alte fragmente de arme de foc, nu-i asa?


Inca din 2008, artistul mexican Pedro Reyes incearca sa stransforme armele in obiecte de angajament social. Totul a inceput cu o campanie care ii invita pe mexicani sa predea voluntar toate armele ilegale pe care le detin, iar in schimbul lor primeau cupoane prin care isi puteau achizitiona electrocasnice de la magazinele locale.

Cel mai nou proiect al sau se numeste "Imagine" si presupune un set de 50 de insturmente muzicale fabricate dintr-o varientate de arme de foc, printre care revolvere, arme automate sau mitraliere.

Instrumentele au intrat in colectia "Adhocracy", al carei curator este Joseph Grima la Biennala de Design de la Istanbul 2012.


Mai jos puteti vedea in toata splendoarea lor doua instrumente foarte reusite: o chitara facuta din teava de pusca si incarcatoare de pistol si un banjo din teava de pusca si o cascheta de militar. Marfa, nu?In cazul in care nu ati observat din prima, aceasta este o muzicuta:

Nu stim exact ce fel de instrument ar vrea sa fie (poate doar putin, dupa chei, pare sa fie... dar nu... nu stim), dar daca are coarde, inseamna ca va canta, nu? :)Cu adevarat, cel mai tare cinel - sustinut de un pistol. Arata foarte fain. Ce ziceti, nu ar da foarte bine pe scena un astfel de set de tobe, facut din (sau accesorizat) cu pistoale?Si tevile de pusca sunt bune la facut instumente muzicale, mai ales cand sunt asezate in ordinea lungimii si grosimii, pentru a alcatui un... tambal.Un flaut poate fi facut si dintr-o teava de pusca, dupa cum ni s-a demonstrat in fotografia de mai jos.Cui nu i-ar placea sa cante la o astfel de... lira? O domnisoara gatita intr-o rochie de seara, pentru concertul de orchestra... langa o lira din pistoale - ce imagine!Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-NewsletterZi-ne parerea ta:

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook