Reuniuni muzicale care pareau imposibile

de Chaos Lore

Reuniuni muzicale care pareau imposibile


In ultima vreme am avut parte de o gramada de vesti care spuneau ca anumite trupe se vor reuni.

Pentru majoritatea acestora o reunire parea imposibila, din cauza disonantelor care au provocat despartirea de la inceput. In unele cazuri a fost vorba doar de fosti membri care au cantat impreuna cu trupa in vreun concert, desi era putin probabil sa se intample acest lucru, din cauza certurilor care dusesera la separarea drumurilor de la bun inceput.

Sunt diferiti factori care au dus la reasamblarea acestor trupe - poate fiindca se apropie 2012, fie din cauza condtiilor economice nefaste.

Blink-182

Poze Poze  <a href=Blink 182 - Blink-182" class="img-foto" id="fototo" />

Dupa ascensiunea pe care au inregistrat-o de la inceputul anilor '90 pana la inceputul anilor 2000, Blink au fost in fruntea lumii punk rock, incepand cu albumul omonim din 2003. Cand Mark Hoppus, Tom DeLonge si Travis Barker se pregateau pentru turneul din 2005, DeLonge a anuntat ca doreste o pauza, asa ca planurile s-au anulat si au intrat in pauza pe o perioada nedefinita. Hoppus si Barker au infiintat +44, DeLonge a nascut Angels And Airwaves. Schimburile ulterioare de cuvinte au fost dure, asa ca o impacare parea imposibila. In 2008 Barker a supravietuit in dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit, iar acest lucru i-a facut ca in februarie 2009 sa anunte reunirea.

Pavement

Bateristul Gary Young a parasit si s-a alturat trupei de alternative in mod constant inainte sa se stabileasca definitiv in 1992. Au existat zvonuri care puneau la indoiala abilitatile sale de percutie. Pavement s-au despartit in 1999, iar prin 2009 au inceptu sa cante din nou, cu Bob Nastanovich la tobe.

Of Mice And Men

Austin Carlile este o figura polarizanta. Este unul dintre membrii fondatori ai trupei Attack Attack!, insa a fost concediat din senin in 2008. In aceeasi zi a anuntat nasterea trupei Of Mice And Men. Dupa lansarea albumului omonim de debut, Carlile a parasit trupa, invocand motive medicale. Ceilalti membri au dat vina pe atitudinea solistului. Recent trupa a revenit in formula originala.

Guided By Voices

Condusa de enigmaticul Robert Pollard, indragita trupa de indie Guided By Voices s-a nascut in Ohio la inceputul anilor '80. Componenta s-a tot schimbat in jurul lui Pollard, iar in 1995 au inregistrat primul succes cu Alien Lanes. Solistul a inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie colaborarilor cu alte trupe, pana cand GBV a incetat sa mai existe in 2004. Desi in interviuri a sustinut constant ca trupa nu va mai exista, aceasta s-a reunit in componenta originala pentru a canta la petrecerea aniversara Matador Records din vara lui 2010, dupa care au pornit un turneu sold-out.

Dance Gavin Dance

Jonny Craig este unul dintre membrii originali ai trupei de post-hardcore Dance Gavin Dance atunci cand aceasta s-a lansat in 2005 si a contribuit la cel mai iubit album al grupului, "Downtown Battle Mountain" (2007). In acel an s-a vehiculat aparitia unui conflict intre Craig si membrii trupei, fapt ce a dus la plecarea chitaristului Sean O’Sullivan in vara. La trei luni dupa aceea si solistul a parasit trupa, iar ceilalti au declarat ca alcoolul si drogurile au fost cauza. Craig s-a alaturat celor de la Emarosa si a cantat pe primele doua albume ale trupei. Cand DGD si Emarosa au sustinut un turneu impreuna in 2009, impacarea a fost iminenta. Trupa a revenit in formula originala si momentan urmeaza sa lanseze un nou album.

Jawbreaker

Legendara trupa de indie a fost formata spre finalul anilor '80 de catre solistul Blake Schwarzenbach, basistul Chris Bauermeister si bateristul Adam Pfaler. Au dat afara un solist, s-au despartit si reunit de cateva ori pana la lansarea albumului Bivouac in 1992. Tensiunile dintre ei nu i-au oprit sa mearga in turneu cu Nirvana si sa lanseze un nou album in 1994. In turneul pentru promovarea celui din 1995, Schwarzenbach si Bauermeister deja calatoreau in autobuze separate. Dupa o bataie intre cei doi, trupa s-a dizolvat in 1996. Jawbreaker s-au reunit in 2007 pentru a canta in San Francisco, rugati de producatorul unui documentar.

Taking Back Sunday

John Nolan si Shaun Cooper au parasit trupa ca sa formeze Straylight Run in 2003, dupa 4 ani de activitate a grupului. Inaintea lor, basistul Jesse Lacey a parasit trupa in urma unei certe cu solistul Adam Lazzara. TBS au lansat trei albume intre 2004 si 2009. Cand fanii doar ce se obisnuisera cu chitaristul Matt Fazzi si basistul Matt Rubano, Nolan si Cooper s-au intors in trupa in 2010 si au anuntat ca urmeaza sa lanseze un album in martie 2011.

Weezer

Poze Poze Weezer - weezer

Spre sfarsitul anilor 90, Weezer erau deja pe val. Basistul original Matt Sharp a parasit trupa on 1997 dupa neintelegerile cu solistul Rivers Cuomo. Mikey Welsh, care canta in proiectul solo al lui Cuomo, s-a alaturat trupei in 1998 si a ramas membru pana in 2001. Insa in cardrul turneului european din acel an, la scurt timp dupa ce au participat la The Tonight Show, Welsh a suferit un atac cerebral. S-a retras apoi din muzica. Welsh i-a surprins pe fani la Essex Junction din Vermontwhen, urcand pe scena alaturi de Weezer pentru a canta impreuna piesa "Hash Pipe".Sursa: www.altpress.comDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: