Sapte momente clasice in cariera lui Roger Waters

de mihu

Sapte momente clasice in cariera lui Roger Waters

Roger Waters a implinit 66 de ani pe data de 6 septembrie.

Cu toate ca a implinit aceasta varsta onorabila, iar de la apogeul Pink Floyd a trecut o perioada destul de mare, acestia inca au foarte multi fani, chiar si printre adolescenti.

Roger Waters a fost liderul trupei in anii de glorie ai Pink Floyd, iar majoritatea versurilor au fost scrise tot de el.

Poate ca nu a fost mereu un om cu care se poate lucra usor, dar viziunea acestuia a dus Pink Floyd pe culmile succesului in anii '70.

In continuare, MusicRadar prezinta 7 momente cruciale in cariera lui Waters:

1. Pink Floyd canta 'Astronomy Domine' 1967 (interviu inclus)


Pink Floyd canta o parte de pe albumul de debut 'The Piper At The Gates Of Dawn'. Gazda showului si in acelasi timp muzicianul clasic Hans Keller spunea despre muzica Pink Floyd ca este putin plictisitoare.

Dupa aceea, Keller l-a intrebat pe Waters de ce trebuie sa cante atat de tare, iar Waters i-a raspuns ca nu trebuie sa cante asa tare, dar asa ii place.

2. Money


Una dintre cele mai iubite piese Pink Floyd si una dintre cele mai bune linii de bass ale lui Waters. Priviti cum inregistreaza.

3. Echoes Part 1 live in Pompeii


Waters este cel mai bine cunoscut ca textierul superm al Pink Floyd. Dar si calitatile sale ca bassist sunt de invidiat. Ascultati linia de bass de la minutul 7:37 si veti vedea despre ce este vorba.

4. Waters canta 'Brain Damage' acustic


Aceasta este o versiune acustica superba a piesei 'Brain Damage' de pe 'Dark Side Of The Moon', cantata cu o asemenea melancolie ca te face sa te gandesti daca era nevoie sa inregistreze piesa ca pe album, sau puteau sa apeleze la o optiune mult mai simpla: un vocal si textier extraordinar cantand la o chitara acustica veche.

5. Mother (live)


'The Wall' a fost cel mai ambitios proiect al lui Waters. Crearea lui a fost foarte complicata, dar probabil pentru asta este Roger Waters cunoscut cel mai bine.

Aceasta este 'Mother' cantata pe chitara acustica, avandu-i la voce pe Waters si Gilmour.

6. Hey You


Aceasta scena din 'Hey You' a fost omisa din filmul 'The Wall', probabil gandindu-se ca filmul este deja prea lung.

Waters nu scrie versuri 'fericite'. 'Hey You'pune vocea sa si a lui David Gilmour intr-un contrast complet, piesa sunand foarte complex in momentul in care Waters incepe sa cante. Pink Floyd, in perioada in care Waters era liderul, nu a fost niciodata o trupa de distractie.

7. Roger il intalneste pe David: penibil!


Ciudat cum doi oameni maturi pot reactiona asa penibil. Dar asta e viata. Priviti-i pe Roger Waters si David Gilmour 'imbratisandu-se' in momentul in care s-au reintalnit. Mai mult ca sigur sunt mult mai relaxati in spatele camerelor.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: