Satanismul care sperie parintii

de Morrison

Satanismul care sperie parintii
Ca-i vorba de indie rock, psychedelic rock, de rock comercial, de black metal, doom metal sau death metal, ca-i vorba de camera tapetata cu postere cu rock stars, pentagrame, semnul pacii, chitare pe pereti, ca-i vorba de toale negre sau colorate, ca-i vorba doar de gaura rock din perdea, parintii nu mai fac diferente si, generalizand, se uita la proprii copii ca la niste adepti ai Satanei.

Mai ales cand se aude pe repeat Break on through, Join me in death, In Domine Satana, Stairway to heaven, sau chiar Another one bites the dust care, desi n-au legatura cu practicile sataniste, si-au castigat faima de melodii cu mesaje subliminale de adorare a lui Satan.

Din cauza mereu actualului conflict dintre generatii, e destul de greu ca parintii sa inteleaga ca o chitara, un bass, niste tobe, o clapa si o voce nu deschid portile iadului in propria lor casa, ca mesajele nu sunt neaparat malefice sau pagane si nu instiga la ura, violenta, ca negrul nu inseamna doar moarte si ca nimeni se apuca sa spanzure oamenii pe strada doar dupa ce asculta King Diamond cu "Heads on the wall" si poate ca se omoara fiindca asculta rock comercial, si nu din cauza mesajului de la HIM "Join me in death".

Cu anumiti parinti poate avea succes adoptarea unei atitudini mai catolice decat a Papei si o initiere in partea mai agresiva a rock-ului prin Phoenix sau Pasarea Colibri ("Nu conteaza cat de lung am parul, important e cat si cum gandesc"). In caz ca nici asa nu merge, ce urmeaza dupa toate astea? Cel putin o ora de muzica clasica pe zi, fara chitara, fara haine negre, fara blugi, fara bocanci si fara muzica rock!

Psihologul spune...

Potrivit psihologului Ioana Turcan, este ceva absolut normal si natural ca parintii sa se intereseze ce muzica asculta proprii copii, insa de la analiza la interzicere este cale lunga.

Mai mult, "daca stam bine sa ne gandim, primejdii exista la tot pasul, nu doar in muzica rock. Copilul se poate droga, poate fuma, bea... Tentatiile vor exista mereu, insa fiecare copil isi are deja stabilite, inca de mic, propriile principii si limite dupa care se ghideaza in viata. Copilul trebuie sa se exprime liber si nu este bine ca personalitatea lui sa fie stirbita. Evident, totul cu limita".

Inainte ca parintii sa interzica copilului sa faca ceva doar pentru ca ei nu sunt de acord, ca nu inteleg, ar trebui mai intai sa incerce. "Niciodata nu este prea tarziu ca si copiii sa-si educe parintii. Chiar si in rock!".

Si Beatles-ii au fost "satanisti"...

Printre "rockerii" care le dau de furca parintilor sunt cei de la AC/DC, Black Sabbath, KISS, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Iron Maiden, Meat Loaf, Heavy Pettin, Bennie Torme, Motley Crue, Civith Hungoi, dar chiar si Queen si Beatles asta pentru ca inca nu au auzit de Agathodaimon, Rotting Christ, Marduk, Mayhem, Emperor, Burzum, Thy Primordial sau Judas Iscarios, care sunt ceva mai zgomotosi.

AC/DC au fost bagati in categoria celor care il lauda pe diavol din cauza melodiilor "Hell's Bells" (I got my bell I'm gonna take you to hell I'm gonna get ya, satan get ya [...] I'll give you black sensations up and down your spine If you're into evil, you're a friend of mine [...] Cos if good's on the left then I'm sticking to the right I), si "Highway to hell" (I'm on the highway to hell Highway to hell I'm on the highway to hell Highway to hell [...] Hey Satan! Paid my dues).

Dupa ce Bill Word a spus ca Satan ar putea fi Dumnezeu, Greeper ca il poate vedea pe diavol, nici Black Sabbath nu a scapat de stigmatul satanic. Aceeasi soarta au avut-o si cei de la KISS. Peter Criss a spus: "Cred in diavol ca in Dumnezeu", iar un disc al formatiei continea "God rock'n'roll will steal your virgin soul".

De Satan n-au scapat nici Led Zeppelin dupa ce au lansat "Stairway to heaven" si nici The Rolling Stones cu "Sympathy for the devil", "Their satanic majesties", "Inro cations of my demon brother" si "Dancing with Mr. D" (D = devil).

Pe cunoscutul album "A Night At The Opera", ce contine melodia "Boehmian Rhapsody" in care se aminteste de "Beelzebub" (regele diavol) care trimite un demon pentru fiecare: "Beelzebub has a devil put aside for me", si cei de la Queen au intrat in categoria adeptilor Satanei.

Si Beatles-ii au fost numiti satanisti dupa ce Paul McCartney a declarat: "Nimeni dintre noi nu crede in Dumnezeu", iar Ringo Star a spus: "Fie-l credeti, fie nu, nu suntem noi antihristul, ci vrajmas ai crestinismului si al antihristului".

Religia a adoptat mereu tactica "cine nu este cu noi este impotriva noastra" si a acuzat absolut orice era in contradictie cu legile impuse de captele bisericesti. Biblia spune ca exista Dumnezeu, dar daca nu exista? Dumnezeu inseamna binele si daca crezi in el, mai faci si ceva fapte bune, te trimite in rai. Dar binele nu poate exista daca nu este comparat cu raul si nici Dumnezeu nu exista daca nu exista si Satan. In plus, versurile formatiilor considerate sataniste pot fi intelese doar dezlegand simbolurile si adevaratele mesaje ce stau dupa cuvinte ca Satan.

Semnele Satanei

Lasand la o parte ceea ce inseamna cu adevarat pentagrama (in Mesopotamia, semn de roialitate, putere imperiala), fulgerul, semnul facut cu mainile de "Rock on" (in semiotica gestuala inseamna "te iubesc") si semnul pacii, Biserica a avut grija sa le intoarca intelesul.

Pentagrama este inteleasa ca un simbol al magiei negre, folosit in ceremoniile si invocarile demonice, atunci cand este intoarsa formeaza un cap de tap care il simbolizeaza pe Satana.

Semnul fulgerului este considerat ca il reprezinta pe zeul Thor dupa ce in Evanghelie scrie: "Am vazut pe Satana ca un fulger cazand din cer" (Iisus). AC/DC, Black Sabbath, KISS folosesc acest simbol al fulgerului, iar organizatia SS a lui Hitler avea ca simbol acelasi semn al fulgerului.

Tot Biblia spune, prin Ioan teologul, ca 666 reprezinta fiara sau antihrist, care "va veni dupa instalarea stapanirii mondiale pregatita de 'inainte-mergatorii' lui si care va face semne si minuni mari cu puterea diavolului, amagind lumea".

Semnul "te iubesc" a devenit si el simbol al Satanei. Biblia face o comparatie intre felul cum tine Iisus degetele mainii drepte incat sa formeze numele Lui si Aton LaVey, intemeietorul bisericii sataniste din America, care tine degetele pentru a simboliza coarnele satanei.

Si semnul pacii este considerat tot o emblema satanista din cauza ca ar reprezenta o cruce intoarsa.

Religia crestina a fost, este si va fi un manifest impotriva artei. Filozofia e mana dracului, muzica ce nu are implicatii ortodoxe e pacatoasa, de poezia erotica nici nu mai vorbim. Toate curentele, de la romantic, simbolist, avangardist, suprarealist, si dadaist sunt niste pacatosenii, iar existentialismul e creatia Satanei.

Muzica clasica ar putea fi mai diabolica ca rock-ul pentru ca anumite arii nu te fac sa te gandesti tocmai la Dumnezeu. Muzica satanista nu foloseste mesaje subliminale. In timp ce capetele bisericesti isi pierd timpul cu ascultatul melodiilor invers, adevaratii satanisti creeaza versuri pe fata legate de Satan. O alta gaselnita a capetelor luminate este ca The Doors canta muzica satanista codata, descoperire ce poate starni doar un ras isteric avand in vedere ca un album Gorgoroth se numeste "Incipit satana", fara nici un cod.

A.M., Ziare.com


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook