Street Delivery 2012 in Bucuresti: program concerte

de Chaos Lore

Street Delivery 2012 in Bucuresti: program concerte


Intre 15 si 17 iunie 2012, Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza la Bucuresti, pe strada Arthur Verona, a saptea editie Street Delivery, un eveniment de urbanism, arhitectura si arte, care isi propune recuperarea peisajului urban de catre pietoni si comunitate. Programul detaliat il gasiti in aceasta locatie.

Vineri, 15 iunie:

Concert Yellow - 21:00
Concert Coma - 21:45

Duminica, 16 iunie:

Concert Robin and the Backstabbers - 21:45


Bucurestiul a fost declarat in 2011 de catre studiul Aphekom cea mai poluata capitala europeana, fiind o victima a dezvoltarii, in detrimentul confortului si a calitatii vietii.In acelasi timp, peisajul urban s-a deteriorat si s-a instrainat de cetateni, devenind rezultatul exclusiv al unor proiecte oficiale si al interventiei dezvoltatorilor imobiliari, derulate in absenta unui dialog real si al implicarii entitatilor care pot negocia armonizarea ambientala si dreptul comunitatii de a influenta calitatea spatiului public.

In foarte multe zone, dar cu precadere in centrul orasului, lipseste coerenta unor trasee pietonale, bucurestenii fiind astfel privati de bucuria simpla a contemplarii si a promenadei. Street Delivery a aparut ca o forma de rezistenta.

“Street Delivery a inceput prin mici exercitii legate de detalii: de parcelare, marginea strazii, gard, resturi de pavaje si gradini. Treptat, am ajuns la concluzia ca o buna vecinatate si interesul comun ar putea sa genereze ideea de traseu cultural. Nu am pornit, cum se intampla de obicei, de la o comanda publica, ci de la initiativa particulara si nevoia agregarii vecinatatilor unui cartier. Scopul a fost sa reintregim strada Arthur Verona, traversand Bulevardul Magheru – pentru ca ea, de fapt, incepe dincolo de acesta – si astfel Parcul Gradina Icoanei s-ar uni cu Gradina Cismigiu. Aceasta promenada creeaza un alt gen de relatie decat cele obisnuite cu orasul, cu casele si traficul. Descoperi astfel oportunitati si locuri pe care acum nici nu ne-am putea imagina ca pot fi folosite. Exista un beneficiu economic si de confort urban pe care poti sa-l fructifici in momentul cand accepti si respecti drepturile pietonului si ale biciclistului.” – Arh. Serban Sturdza, Presedintele Fundatiei Pro Patrimonio.

Street Delivery a reprezentat, incepand cu 2006, un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locatari si toti cei care doresc sa se faca vazuti si auziti sa poata oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului. In aceste trei zile, anual, se creeaza o proiectie pozitiva asupra potentialului pe care il are Bucurestiul, dar si alte orase din Romania care se confrunta cu situatii similare.

„Street Delivery este un exercitiu de bucurie prin buna invecinare” crede arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania. “Daca ne referim la acest conflict, la suprapunerea dintre o strada veche, pe care cetateanul putea sa circule intre Gradina Icoanei si Ateneu, si acest bulevard, care a insemnat modernizarea Bucurestiului la un moment dat, atunci se poate spune ca proiectul nu este inca terminat Street Delivery este esenta unui tip de actiune care capata forma unei reveniri periodice, un eveniment anual, un obicei care se reia, dar care vorbeste despre lucruri care se pot intampla in fiecare zi, oriunde, oricand, legat de spatiul public si de continuitatea acestuia. Pietonul este la fel de important ca automobilistul in contextul in care intelegem mobilitatea ca un deziderat si o nevoie de a parcurge spatiul si de a putea sa participam la ceea ce ofera orasul, care este o aglomerare de interese. Strada Arthur Verona este o strada ca oricare alta, dar cei care locuiesc sau lucreaza aici, – Ordinul Arhitectilor, Libraria Carturesti si toti ceilalti care au inteles sa participe – si-au deschis portile si au lansat o invitatie la colaborare si dialog. La fiecare editie, Street Delivery isi propune sa rezolve o problema a cartierului, cat de mica, fie ca e vorba de un trotuar care trebuie reparat, de un gard care trebuie refacut de niste mesteri, de monumente sau de piateta din fata Bisericii Anglicane. Sunt lucruri simple, care aduc calitate spatiului urban.”

Desi Street Delivery este un eveniment legat intrinsec de proiectul traseului cultural Arthur Verona, in timpul care s-a scurs de la prima editie, prin plusul de diversitate si dinamism adus de cei care ni s-au alaturat, s-a conturat si un obiectiv mai generos: un peisaj emotional optimist si sentimentul de apartenenta. Impreuna, aspiram la un oras in care oamenii au prioritate si se bucura sa traiasca.

Street Delivery nu ar fi posibil, in aceasta forma si la dimensiunea care face ca demersul nostru sa fie important si vizibil, fara sprijinul prietenilor nostri, fie ca sunt organizatori, alaturi de noi, fie voluntari, participanti sau parteneri media. Multumim Grolsch pentru ajutorul acordat in ultimii doi ani si pentru ca este un brand care abordeaza cu responsabilitate si creativitate activarea in spatiul public. Multumim Facultatii de Agronomie a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti pentru realizarea traseului inverzit de la aceasta editie Street Delivery. De asemenea, multumim Radio Guerrilla, BeWhere, Zeppelin, Feeder, Vice, TOTB, Veioza Arte, Ginger Group, 24 FUN, Primariei Municipiului Bucuresti, Romprest, Bilancia, Sony, Asociatia Macondo, Asociatia Bucurestiul meu drag, el Jimador Tequila.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: