The Bourne Legacy, un film cu pastilati

de Buvnitz

The Bourne Legacy, un film cu pastilati


Ideea cu Bourne a fost destul de interesanta, mai interesant modul in care autorul Robert Ludlum - da, au existat si carti - impreuna cu scenaristul trilogiei au gandit intreaga poveste, atat pe foaie cat si pe marele ecran. Cred ca Bourne a fost cel mai realistic supersoldat din intreaga istorie a filmelor tocmai pentru ca, spre deosebire de alte personaje a filmelor de actiune cu acest set de caracteristici, acest agent nu avea de fapt nicio superputere reala, era doar un tip agil, si antrenat pe care-l ducea mintea sa alerge 3 filme pe urma CIA-ului.

Urmand succesul acestei trilogii, scenaristul s-a gandit ca ar fi cazul sa faca si un al patrulea film, de aceasta data cu repercursiunile cazului Bourne care a dat peste cap intreaga operatiune guvernamentala. Pe scurt, un al treilea program militar, similar cu ce s-a intamplat cu Bourne doar ca de aceasta data e vorba de pastilati. Adica soldati luati din rezerva, transformati in acesti supersoldati (care erau de fapt echivalentul personajelor lui Van Damme in anii 90) care aveau nevoie de doua pilule periodic pentru a-si pastra agilitatea fizica si mentala.

Ca repercursiune a haosului creat de Bourne in ultimul film, programul militar este lichidat, la fel si toti cei care au luat parte direct la existenta sa. Din lichidare scapa agentul Aaron Cross, la momentul 'lichidarilor' pierdut undeva prin munti. Si cum are nevoie de o fata in film, uite asa apare si o domnisoara cercetatoare care trebuie sa-i faca rost de pastile (mai stim noi farmaciste pe la Unirii care fac rost de pastile pentru tot felul de domni).

Ca orice film din saga Bourne, este foarte lung...spre deosebire de primele trei filme Bourne, unde actiunea se desfasura in mod alert iar spectatorul era direct introdus in sirul evenimentelor, The Bourne Legacy nu se grabeste deloc si chiar trage de timp intr-o incercare usor neplacuta de a crea o intriga a unui thriller conspirativ. La un moment dat iti dai seama ca incercarea e destul de ineficienta si poate o idee mult mai buna era sa lase omul sa se impuste in liniste cu toti agentii secreti. La momentul in care regizorul isi da seama de acest aspect ramane mai putin de o ora din film iar o urmarire cu masini si agenti secreti de 15 minute nu e suficienta pentru ca acest film sa ajunga la reputatia primelor trei.

Ca un plus as mentiona faptul ca actiunea filmului se desfasoara in paralel cu povestea celui de-al treilea film Bourne iar anumite momente din precedentul lung-metraj le regasim cu placere si in acest nou capitol. Jeremy Renner si Rachel Weiscz salveaza foarte mult din film, modul si credibilitatea cu care isi joaca personajele au un cuvant destul de greu de spus pentru aceasta productie.

Ce-i drept nu m-ar deranja o cotinuare..desi poate o idee mai buna ar fi sa-l lase pe baiat sa se impuste in voie fara a esua in scenarii conspirative.

O nota informativa: Daca nu ati vazut primele trei filme Bourne nu este tragedie, filmul e construit in asa fel incat sa atraga fani noi catre serie. Cu aceasta ocazie poate puneti mana pe trilogie.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: