Top 10 arme de foc

de Astaroth Priestess

Top 10 arme de foc

Desi o bomba plasata strategic ar rezolva nenumarate probleme, armele de foc sunt cele mai folosite, atat in randul civililor cat si in randul fortelor armate.

Lista de mai jos priveste 10 dintre cele mai notabile arme de foc din istoria omenirii.

10. MG-42

Aceasta arma a fost inventata in anul 1942 si este cunoscuta pentru distrugerile provocate. Era foarte eficienta datorita faptului ca schimbarea incarcatorului dura in jur de 60 de secunde si putea sa despice un om in bucati. De fapt, avea o putere de tragere atat de mare incat putea topi incarcatorul dupa 5 minute de folosire continua.

Poze PozeMH - arme de foc

9. Pistolul Glock

Este arma standard folosita de autoritati si este preferata datorita faptului ca este usoara, facuta predominant din plastic si rezistenta la apa. Este arma pe care se bazeaza majoritatea oamenilor legii in zilele noastre.

Poze PozeMH - arme de foc


8. .303 Lee-Enfield

Este echivalentul britanic al Mauser-ului nemtesc cu mici ajustari. A fost folosita in Razboiul Boer, ambele Razboaie Mondiale, in India, etc.
Armata britanica a adoptat aceasta arma intre anii 1895 si 1957.

Poze PozeMH - arme de foc


7. .50 M2HB “Ma Deuce” BMG

Aceasta mitraliera a fost construita pe principiul: puterea corupe...insa puterea absoluta este ideala. Poate dobora elicoptere la o singura incarcare.

Poze PozeMH - arme de foc


6. Revolver Magnum Model 29 .44

Comparativ cu alte revolvere este mult mai usor de controlat si un cost decent - desi costa minim 800$, este un chilipir comparativ cu alte magnum-uri. A fost inventat in anul 1955, desi Dirty Harry l-a facut faimos in anul 1971. Desi eclipsat de alte arme de foc, este inca considerat unul dintre cele mai puternice pistoale din lume.

Poze PozeMH - arme de foc


5. Pusca "Mauser" model 1893

Exista 3 sisteme primare cu actiune bolt, Lee-Enfield, Mauser si Mosin-Nagant insa din cele 3, Mouser-ul este cel mai cunoscut si cel mai eficient dintre acestea. Mouser a devenit modelul pe care se bazeaza toate pustile cu actiune bolt si un termen de comparatie cu acestea.

Poze PozeMH - arme de foc


4. Revolverul Colt .45

Simbolului Vechiului Vest, calibrul acestui revolver este suficient pentru a dobora un om, azi fiind folosit la vanatoare. Inventat in anul 1873, pistolul a captat imediat interesul pasionatilor de arme.

Poze PozeMH - arme de foc


3. Pusca lui Henry

Comparativ cu alte pusti, un cunoscator putea trage chiar de 28 de ori pe minut, fata de altele care puteau executa doar 3 trageri. A fost inventat de Benjamin Tyler Henry in anul 1860 dar nici Confederatia si nici Uniunea nu au vrut sa aiba de-a face cu aceasta.

Poze PozeMH - arme de foc

2. AK-47

Este unealta perfecta in razboaie datorita acuratetii si a faptului ca nu te va "lasa la greu" nici daca a trecut prin apa, noroi, nisip...sau sub un tanc.

Poze PozeMH - arme de foc


1. Colt 1911 .45 ACP

Acest pistol a fost inventat de John Browning pentru firma Colt pentru a fi folosit de soldatii americani ca arma de mana.
Si-a dovedit valoarea in ambele razboaie mondiale, desi cea mai impresionanta caracteristica a sa este faptul ca si un civil neantrenat poate trage cu acuratete cu acest pistol.

Poze PozeMH - arme de foc

Listverse.comDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-NewsletterZi-ne parerea ta:

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook