Top 10 cele mai bune albume de debut

de Chaos Lore

Top 10 cele mai bune albume de debut


Publicatia Rolling Stone a facut un poll pe Facebook unde a incercat sa afle care sunt cele mai bune albume de debut din toate timpurile.

Mai jos puteti vedea care au fost rezultatele.


10. The Strokes - "Is This It" (2001)

Una dintre cele mai bune trupe de gen. Mai jos puteti vedea interpretarea live a piesei "The Modern Age", cea de-a doua piesa de pe albumul in discutie.9. The Clash - "The Clash" (1977)

Acest album a ajutat la punerea bazelor curentului punk in UK. Mai jos gasiti videoclipul piesei "White Riot".8. The Velvet Underground - "The Velvet Underground and Nico" (1967)

The Velvet Underground and Nico a fost un album ce a adus o influenta majora in muzica acelor ani. Piesa "I'm Waiting For the Man" ajuns una dintre cele mai cunoscute compozitii ale lui Lou Reed.7. Van Halen - "Van Halen" (1978)

Albumul de debut Van Halen este unul clasic hard rock si a motivat o gramada de chitaristi sa incerce sa reproduca acordurile de solo ale maestrului Eddie Van Halen.6. Boston - "Boston" (1976)


"Boston" este in acest moment al doilea cel mai bine vandut album din istoria americana, avand vanzari de peste 17 milioane de exemplare.5. The Jimi Hendrix Experience - "Are You Experienced" (1967)

Unul dintre cele mai impresionante albume de debut, cu un succes urias inca de la inceput. Mai jos gasiti piesa "The Wind Cries Mary", o piesa ce apare pe editia americana.4. The Doors - "The Doors" (1967)

Si The Doors au avut succes inca de la inceput, cu un sunet intunecat si ritmat. "Break On Through (to the Other Side)" a fost primul single de pe album.3. Pearl Jam - "Ten" (1991)

Un album exceptional pe zona de grunge. Mai jos gasiti o varianta unplugged impresionanta a piesei "Black".2. Led Zeppelin - "Led Zeppelin I" (1969)

Nu este o surpriza ca se afla atat de sus in clasament, avand in vedere ca a fost un succes. Mai jos gasiti piesa de rezistenta a albumului, "Dazed and Confused".1. Guns N' Roses - "Appetite For Destruction" (1987)

"Appetite For Destruction" a castigat detasat pozitia de varf a clasamentului, fiind si unul dintre cele mai bine vandute albume din toate timpurile. Mai jos gasiti videoclipul pentru "Paradise City", una din cele mai iubite piese ale albumului.Sursa: Rollingstone.com
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: