Top 10 creaturi mitologice

de Astaroth Priestess

Top 10 creaturi mitologice

Creaturile care isi schimba infatisarea sunt o tema des intalnita in mitologie si in folclor, aceasta 'abilitate' fiind atribuita 'entitatilor' care isi schimba complet infatisarea.

De-a lungul istoriei, multe crime au fost asociate cu aceste creaturi sau cu prezenta lor, aceastea fiind capabile sa pacaleasca, induca in eroare si sa ucida fiintele umane.

Mit sau realitate, iata lista cu cele mai cunoscute astfel de creaturi.

10. Leshy

Nu sunt considerati neaparat "rai", insa prin spiritul lor inselator, le face placere sa orienteze gresit oamenii si sa rapeasca femei tinere. Leshy este un spirit masculin al padurii, intalnit in mitologia slavica si se spunea ca protejeaza animalele salbatice si padurile. Aratarea se arata de obicei in postura unui barbat inalt dar, conform mitologiei, are abilitatea de a lua orice forma si masura, animal sau planta.

Leshy

9. Selkie

Este o creatura ce apartine de mitologiile scotiene si irlandeze. Sunt cunoscute pentru faptul ca pot trece de la forma de sirena la forma umana. Exista foarte multe povesti atribuite acestor creaturi iar majoritatea sunt tragedii romantice - se spune ca au voie sa intre in contact cu oamenii insa doar pentru o perioada limitata de timp, de unde si povestirile si legendele despre barbati sau femei atrasi de aceste fiinte.

Selkie450

8. Berserker

Berserker-ii erau un grup de luptatori si erau cunoscuti datorita faptului ca, desi erau umani, in timpul unei lupte intrau intr-un fel de transa, devenind incontrolabili, luand forma de lupi, ursi si tauri.
Sunt caracterzizati de ochii foarte rosii, forta bruta incredibila si rezistenta in lupte, fiind adesea folositi de regii scandinavi ca parte din armata sau garde de corp ale familiei regale.

Troll Berserker Final

7. Kitsune

Este o creatura ce este considerata in folclorul japonez o fiinta inteligenta si cu abilitati magice. Este infatisata ca o vulpe cu noua cozi si este capabila sa adopte forma umana cand atinge o anumita limita de varsta.
Despre Kitsune se spune ca poate patrunde in visurile oamenilor si ca poate crea iluzii atat de elaborate incat sunt percepute ca fiind reale.

Kitsune

6. Puca

Puca este o creatura legendara intalnita in folclorul celtic, intalnita cel mai notabil in Irlanda, vestul Scotiei si Wales. Creatura poate sa isi asume o varietate de forme, cel mai adesea intruchipand animale precum cai, iepuri, capre, goblini sau caini.
Desi cunoscuti pentru sfaturile utile pe care le ofera, Puca se folosesc de abilitatea de a folosi dialectul uman pentru a induce in eroare sau a speria oamenii.

Goblin3

5. Wendigo

Wendigo este o creatura intalnita in mitologia poporului Algonquian, fiind descrisa ca o bestie canina de dimensiuni mari care obtine placere din ucisul si devorarea oamenilor. Aceste fiinte sunt infatisarea excesului si a lacomiei si, conform legendei, orice om care savarseste un act de canibalism se va transforma intr-un Wendigo.

Wendigo-1

4. Encantado

Un encantado este o entitate legendara in cultura braziliana despre care se spune ca este o creatura a apelor care are abilitatea de a se preschimba in fiinte umane si de a folosi tehnici de control mental ce pot conduce la boala, nebunie si chiar moarte. Creaturile sunt cunoscute pentru rapirile oamenilor, foarte multi fiind de parare ca au intrat in contact cu una dintre aceste fiinte.

Princesa-Del-Bosque-Encantado

3. Aswang

Aswang, specifica folclorului filipinez, este descrisa ca o combinatie de vampir cu vrajitoare si este aproape intotdeauna o femela.
Este considerata ca fiind devoratoare de cadavre si canibala si de obicei pot lua forma unui caine negru imens sau a unui porc mistret.
Se crede ca usturoiul si apa sfintita indeparteaza aceste creaturi care urmaresc si mananca fiintele umane pe timp de noapte.

Aswang 10

2. Vampirii

Probabil cele mai cunoscute creaturi ale epocii in care traim, vampirii erau raportati ca fiind fiinte intunecate, cu pielea de culoare inchisa si ochi patrunzatori, desi fictiunea moderna a inceput odata cu secolul 19 sa-i infatiseze ca avand o piele foarte palida si cu un aspect rigid. In trecut, superstitiile din Europa legate de vampiri au condus la o isterie in masa, foarte multi oameni fiind acuzati ca ar practica vampirismul.

Vampire-Eyes-Sm

1. Licantropii

Licantropii sunt creaturi mitologice despre care se spune ca sunt umane insa se pot metamorfoza in fiinte asemanatoare unui lup. Transformarea oamenilor in varcolaci este deseori asociata cu luna plina iar aceste creaturi sunt cunoscute pentru aspectul neobisnuit, puterea supranaturala si simturile dezvoltate.

671543-Lycanthrope SuperDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-NewsletterZi-ne parerea ta:

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook