Top 10 piese Iron Maiden

de Buvnitz

Top 10 piese Iron Maiden


Iron Maiden este una din cele mai iubite si influente trupe metal. Formatia a lansat numeroase imnuri metal iar un top 10 piese Iron Maiden este binevenit mai ales ca in vara ne pregatim sa-i revedem pe britanici in Romania. Un top prezentat de Loudwire.

Maiden este genul de trupa pentru care fiecare fan are un Top 10 personal. Asadar, cele 10 piese de mai jos nu reprezinta neaparat o parere generala.

10. The Phantom Of The Opera (Iron Maiden)

Inclusa pe albumul de debut Iron Maiden, Phantom Of The Opera a devenit una din cele mai de succes piese din istoria Maiden. Compozitia de sapte minute este o introducere a trupei in zona progressive metal iar vocea lui Paul Di'Anno adauga un feeling unic.


9. The Talisman (The Final Frontier)

Calitatea discografiei Iron Maiden este de necontestat. De la intoarcerea lui Bruce Dickinson, catalogul contemporan Iron Maiden s-a bucurat de materiale solide ce isi merita locul in istoria muzicii heavy metal. De pe cel mai nou album Iron Maiden, The Talisman este tocmai o dovada in acest sens.


8. Run To The Hills (The Number Of The Beast)

O alta piesa de top Iron Maiden. Refrenul este memorabil, la fel si versurile: "White man came across the sea / He brought us pain and misery" si "Raping the women and wasting the man / The only good Indians are tame."


7. Fear Of The Dark (Fear Of The Dark)

Desi albumul nu s-a bucurat de recenzii extraordinare (cel putin nu dupa standardul Maiden), discul a oferit una din cele mai legendare piese din istoria muzicii metal. Fear Of The Dark ramane o piatra de temelie a muzicii.


6. The Evil That Men Do (Seventh Son Of A Seventh Son)

Inclusa pe al saptelea album Iron Maiden, The Evil That Man Do contine toate elementele ce construiesc o piesa Iron Maiden fenomenala. '"Love is a razor and I walked the line on that silver blade."


5. Aces High (Powerslave)

E posibil ca Aces High sa fi fost motivul pentru care multi tineri au ales serviciul militar. O alta piesa Maiden cu un bogat context istoric, Aces High este povestea unui pilot britanic aflat in lupta directa cu un pilot al fortei germane Luftwaffe.


4. The Trooper (Piece Of Mind)

The Trooper pare una din acele piese compuse special pentru Bruce Dickinson. Solistul si-a consolidat statutul de legenda odata cu partile solo vocale: "You'll take my life, but I'll take yours too / You'll fire your musket, but I'll run you through / So when you're waiting for the next attack / You'd better stand, there's no turning back."


3. The Number Of The Beast (The Number Of The Beast).

Numarul 666 si vocea lui Bruce Dickinson imediat dupa intro. Acel strigat nu poate fi replicat..povestea spune ca Bruce Dickinson a devenit atat de frustrat de cerintele producatorului Martin Birch incat a urlat in cea mai inalta tonalitate posibila.


2. Rime Of The Ancient Mariner (Powerslave).

E greu de ales ce piese Maiden ajung pe primele locuri. Rime Of The Ancient Mariner este insa suficient de epica pentru a obtine un meritat loc 2. O capodopera de 13 minute ce include unele din cele mai memorabile riffuri de chitara Iron Maiden.
1. Hallowed Be Thy Name (The Number Of The Beast)

Ca piesa de inchidere pentru unul din cele mai legendare albume metal, Hallowed Be Thy Name a devenit cea mai puternica concluzie a unui album memorabil. Piesa a ramas in setlist-ul concertelor Iron Maiden timp de 30 de ani iar turneul Maiden England a fost primul in care trupa a decis sa nu includa piesa. Fanii au votat piesa ca fiind un punct etalon pentru cariera trupei.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook