Top 10 Pink Floyd Songs

de mihu

Top 10 Pink Floyd Songs

Listverse au intocmit un Top 10 al celor mai bune piese Pink Floyd.

Pink Floyd - una dintre cele mai de succes trupe din istoria muzicii - au vandut peste 200 de milioane de albume in toata lumea. Ei sunt considerati o trupa de progressive rock din Marea Britanie, fiind recunoscuti in ultimul timp si ca o trupa de psychedelic sau space rock. In continuare este lista cu cele mai mari hit-uri ale lor:

10 - On the Turning Away (David Gilmour/Anthony Moore)In 1985, Roger Waters a parasit Pink Floyd si a declarat trupa moarta. Doi ani mai tarziu, David Gilmour si Nick Manson au lansat 'A Momentary Lapse of Reason' si i-au dovedit contrariul. Cu toate ca albumul este mai slab decat oricare altul din discografia Pink Floyd, piesele 'Learning to Fly', 'On the Turning Away', si 'Sorrow' sunt considerate unele dintre cele mai bune din era post-Waters. Aceasta inregistrare este din concertul 'Delicate Sound of Thunder'.

9 - Us and Them (Roger Waters/Richard Wright)

Clapele hipnotizatoare ale lui Richard Wright si versurile provocatoare ale lui Rofer Waters au dat forma acestei melodii de pe cea mai mare creatie a trupei, 'Dark Side of the Moon'. Piesa a luat nastere la sesiunile de inregistrare ale Pink Floyd pentru filmul 'Zabriskie Point', dar regizorul filmului a refuzat-o. Aceasta inregistrare ii apartine lui Roger Waters in cadrul Live Earth.

8 - The Gnome (Syd Barrett)Muzica lui Syd Barrett, atat cu Pink Floyd cat si ca artist solo, este caracterizata prin versuri suprarealiste. 'The Gnome' de pe albumul de debut Pink Floyd 'Piper at the Gates of Dawn' nu e diferita. 'The Gnome' este o poveste Tolkinsiana despre un omulet care adora sa bea vin si sa doarma. Clipul prezinta imagini cu Sid Barrett iar pe fundal este varianta de pe album a piesei.

7 - Atom Heart Mother (Ron Geesin/David Gilmour/Nick Mason/Richard Wright/Roger Waters)


'Atom Heart Mother' este un album foarte eclectic in combinatie cu un stil avant-guarde symphonic. Piesa cu acelasi nume este a doua cea mai lunga piesa pe care grupul a inregistrat-o, avand 23 de minute si 44 de secunde. Inregistrarea aceasta este de la Bath Festival in iunie 1970.

6 - Fat Old Sun (David Gilmour)


'Fat Old Sun' ramane una dintre piesele cu cele mai bune versuri ale lui Gilmour. Inregistrarea este de pe DVD-ul 'David Gilmour in Concert'.

5 - Jugband Blues - (Syd Barrett)


In timpul inregistrarilor la 'Saucerful of Secrets', Syd Barrett s-a deconectat din ce in ce mai mult de colegii sai si de lume in general. Toate teoriile privind caderea lui psihica au fost legate de consumul de LSD si de epilepsie. Aceasta piesa este vazuta de multi ca o autoevaluare a lui Barrett. Barrett a fost dat afara din trupa la scurt timp dupa aceea si a fost inlocuit cu prietenul sau David Gilmour.

4 - Echoes (David Gilmour/Nick Mason/Roger Waters/Richard Wright)


Alta piesa 'epica' a trupei Pink Floyd, 'Echoes' a impins tendintele spre space-rock ale trupei la maximum. Efectele sonore de 'balena' vor fi mai tarziu folosite si la 'Is There Anybody Out There?' de pe 'The Wall'. Aceasta inregistrare este de pe DVD-ul 'Remember That Night' al lui David Gilmour.

3 - Dogs (Roger Waters/David Gilmour)


'Animals' chiar daca nu este la fel de cunoscut precum 'Dark Side of the Moon' sau 'The Wall', este la fel de bun ca si acestea doua. Acest album a introdus porcul, care va fi prezent la fiecare turneu PF. Aceasta versiune este de pe DVD-ul live 'In the Flesh' al lui Roger Waters.

2 - Shine on You Crazy Diamond (David Gilmour/Richard Wright/Roger Waters)


'Shine on You Crazy Diamond' este tributul Pink Floyd adus liderului lor cazut, Syd Barrett. Partea a noua, piesa de 26 de minute, este probabil cea mai reusita colaborare dintre Gilmour, Waters si Wright. Aceasta inregistrare este de pe DVD-ul Pink Floyd 'Pulse'.

1 - Wish You Were Here (Roger Waters/David Gilmour)


Aceasta melodie scurta, acustica, sfasietoare a lui Roger Waters si David Gilmour poarta numele albumului, care mai include si 'Shine On', 'Welcome to the Machine' si 'Have a Cigar'. Aceasta inregistrare este de la Live 8, care a fost o experienta emotionanta pentru fanii Pink Floyd din intreaga lume. Dupa 20 de ani de animozitate, Roger Waters si fostii sai colegi au impartit in sfarsit scena impreuna.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: