Top 10 Southern Rock Bands

de mihu

Top 10 Southern Rock Bands

Listverse au intocmit un Top 10 al celor mai bune 10 trupe din Sudul Statelor Unite

Sudul Statelor Unite e un loc ciudat care a fost macinat de Razboiul Civil. Din acest loc special, aproape mitic, s-a nascut poate cel mai bun tip de rock 'n roll. Sudul Statelor Unite stie blues ca nicio alta regiune in intreaga lume. In continuare veti vedea un top 10 al celor mai bune trupe din Sud.

10. Creedence Clearwater Revival

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Chiar daca erau din California, ei au cantat unele dintre cele mai bune melodii rock din sud, cum ar fi 'Born On A Bayou' and 'Long As I Can See The Light'. In privinta versurilor 'Midnight Special' este una dintre cele mai reprezentative piese din sud, dar datorita faptului ca Creedence Clearwater Revival erau din vest, ei au ajuns decat pe acest loc.

9. Charlie Daniels Band

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Probabil ca nu exista om din sud care sa nu stie piesa 'Devil Went Down To Georgia'. Charlie Daniel este un muncitor adevarat, punand mult suflet in piesele pe care le canta.

8. Marshall Tucker Band

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Au castigat ceva teren cu piesele 'Fire on the Mountain' and 'Heard It In A Love Song'. Nu sunt chiar cea mai influenta trupa din zona aceea, dar sigur au iesit foarte bine in evidenta cu piesa 'Heard It In A Love Song'.

7. North Mississippi All Stars

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Acestei trupe ii trebuie acordata o mare atentie daca esti fanul acestui gen de muzica. Trupa a aparut doar prin anul 1996, dar ei se pot lauda cu faptul ca suna chiar mai bine live decat pe album. Luther Dickinson este unul dintre cei mai buni vocali/chitaristi din zona aceasta. Se poate observa foarte usor ascultand 'Mean Ol’ Wind Died Down'.

6. ZZ Top

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands
ZZ Top merita tot respectul chiar si doar pentru faptul ca inca mai exista. Si la fel ca si Fidel Castro, si-au pastrat barba. La modul serios, ZZ Top este considerata de multi printre cele mai bune trupe din sud. Pana si versuri ca 'A Haw Haw Haw/ A Haw Haw Haw Haw' suna bine la ei.

5. David Allen Coe

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


De-a lungul vietii, acesta a fost un cantaret de country rasist, dar a avut rockul din sud in sange. Printre cele mai cunoscute piese ale lui se numara 'Longhaired Redneck' si 'If That Aint Country'. A scris niste versuri cam nesarate despre oamenii de culoare, dar avand in vedere viata lui tumultoasa, in care petrecea mai mult timp in inchisoare decat afara, se intelege ca nu este baiatul cuminte al muzicii.

4. Elvis Presley

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Se aseamana cu Beatles intr-o anumita masura: mai exact a fost primul care a dat tonul unui nou gen. Sunt prea multe de spus despre cel supranumit 'Regele' si cred ca nu exista om pe pamant sa nu fi auzit de el.

3. Little Feat

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Nu era nimic ce Lowell George nu putea sa faca pe scena. Aceasta este una dintre primele trupe din sud care a creat un album ce poate fi privit ca un intreg, in loc de o colectie de piese. A fost una dintre primele trupe care a inclus negrii in formatie, ceea ce demonstreaza ca arta este mai presus de tot.

2. Lynyrd Skynyrd

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Numele provine de la profesorul lor de sport din liceu. Lynyrd Skynyrd este una dintre cele mai cantate trupe ale tuturor timpurilor. Acestia au hituri precum 'Free Bird', 'Sweet Home Alabama', 'Gimme Three Steps' si 'Every Mother’s Son'. Din pacate, Ronnie Van Zandt a murit inainte de vreme intr-un accident de avion, alaturi de alti doi colegi de trupa. Dupa accident, acestia au continuat sa cante alaturi de Johnny Van Zant, fratele lui Ronnie.

1. The Allman Brothers Band

Poze PozeMH - top 10 Southern rock bands


Piese ca 'Going Down Slow' au aratat adevarul despre droguri si bautura: 'won’t somebody write my mother/and tell her the shape I’m in/ I want you to tell her to pray for me/ask her to forgive me for all my sins'. Duane Allman a murit la regretabila varsta de 24 de ani.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook