Top 10 teme muzicale din jocuri video

de ShiverMeSideways

Top 10 teme muzicale din jocuri video

Mai jos va prezentam un articol adaugat de ShiverMeSideways cu ajutorul tool-ului de Citizen Journalism oferit gratuit de METALHEAD. Scrie si tu !

Avertisment: ceea ce urmeaza este un articol 100% personal si va incurajez sa postati si sa discutati topurile voastre!

10. „Quake (1996)”, a carui coloana sonora si efecte speciale au fost create de Trent Reznor. Eu va prezint tema principala si trisez un pic aici, fiindca imi place mai mult primul minut si jumatate din piesa, dar restul este ambiental si rece, precum majoritatea soundtrack-ului. John Carmack, creatorul jocului l-a rasplatit pe Trent cu sigla Nine Inch Nails care apare pe cutiile de munitie.

9. „Half-Life (1998)” – „Valve Theme”, compusa de Kelly Bailey este intunecata si atmosferica, invocand un joc nu prea dragut (ca subiect si actiune). „Half-Life” a fost un monument atat al actiunii cat si al povestirii in jocurile video. Aceasta este tema COMPANIEI care a creat jocul si este suprinzator cat de des este confundata cu tema principala.

8. „One Must Fall 2097 (1995)”, a carui tema principala a fost compusa de Kenny Chou ne duce pe taramul electro al anilor ’90 si cu asemenea muzica zau ca n-as pleca. E dramatica, e melodica, e catchy ca scaiul, e prea tare piesa! Si, hai sa fim seriosi, ce poate bate un joc de lupte intre roboti giganti? R.I.P. Epic MegaGames din anii ''90!

7. „Jazz Jackrabbit (1994)” – „Tubelectric”, compusa de Robert Allen. Ce se intampla cand combini Bugs Bunny cu Rambo? Il obtii pe Jazz, un iepure verde care nu suporta broaste testoase! In termeni de jocuri „platformer”, Jazz Jackrabbit I si II au stil, farmec, umor si tone de actiune. Piesa aceasta a devenit cu repeziciune extrem de populara, si chiar daca nu e rock, e geniala!

6. „Duke Nukem 3D (1996)”, a carui tema a fost compusa de Bobby Prince si Lee Jackson, a devenit un imn al masculinitatii fara limita in jocuri si a fost atat de populara incat si Megadeth au facut un cover la ea!

5. „Batman (1989)” – „Streets of Desolation (Stage 1)”, compusa de Naoki Kodaka si Nobuyuki Hara, a atins prima oara urechile mele cand am avut ceea ce se numea pe atunci „joc pe televizor”, adica o imitatie de Nintendo pentru buzunarul subtire romanesc. Acum multi ani cand aveam o asemenea dracie, Batman era pentru mine apogeul supereroilor. Poate fiindca era foarte goth si inca de mic aveam „tendinti rockeristice”, poate pentru ca erau si desene animate, poate pentru ca Superman era prea colorat, habar n-am. In fine, cand am pus mana pe jocul asta, nu-mi venea sa cred… Un joc cu BATMAN, fratioare! Insa, era atat de greu incat dupa al 3-lea stagiu (din 5), m-am dat batut. Si s-a stricat si aparatul. Dar cat de tare mi se parea… muzica, atmosfera, grafica, totul era „kick-a*s”. Mario era pentru copii mici!

4. „Castlevania II: Simon’s Quest (1987)” – „Bloody Tears”, creata de Kenichi Matsubara, este doar una dintre multele teme create in 8 biti pe sisteme precum Nintendo care au foarte multe in comun cu muzica metal. Are gallop, o linie melodica gotica, precum si un bass rasunator. Piesa este una dintre cele mai recognoscibile din istoria jocurilor video.

3. „Command & Conquer: Red Alert (1996)” – „Hell March”, compusa de Frank Klepacki este una dintre cele mai iubite piese din istoria jocurilor video. Ritmul infectios cuplat cu riffurile grele sunt potrivite pentru o invazie sovietica sau pentru scuturat paduchii din cap. Klepacki da dovada pe toate coloanele sale sonore (Dune II, Command & Conquer I si II, Red Alert II, Blade Runner) de o versatilitate incredibila, trecand prin rock, metal, funk, hip-hop, industrial sau muzica electronica. In lumea jocurilor pe PC, el este Dumnezeu pe Pamant. Melodia a fost refacuta de compozitor atat pentru Red Alert II intr-o varianta mai metalica, cat si pentru recentul Red Alert III intr-o varianta simfonica.

2. „Death Track (1989)” a fost unul dintre jocurile copilariei mele. Pe un 286 amarat la doar 10 ani (sau parca mai devreme) obisnuiam sa particip in campionat peste campionat al mortii si nu ma plictiseam niciodata; lucruri care noua ni se par banale acum erau in 1989 o minune: upgrade-uri, curse intense, lupte intre masini cu arme devastatoare. Coloana sonora avea doar doua piese (sau trei, oricum, foarte putine). Poate doar din acest motiv mi-au ramas intiparite in creier si ma gasesc fredonandu-le si astazi. Piesa principala este intunecata si subtila, parca imi aminteste de atmosfera dintr-un film Quentin Tarantino. (PS: asta cred ca prima data cand ascult melodiile in varianta MIDI si nu PC Speaker, cunoscatorii stiu!)

1. „DOOM (1993)” – „E1M1 (At Doom’s Gate)”, compusa de Bobby Prince, e bazata pe un riff din refrenul piesei Metallica „No Remorse”. Creatorul jocului, John Carmack i-a dat un teanc de CD-uri heavy metal compozitorului, iar acesta a raspuns ca “stie cat trebuie sa fure incat sa nu fie dati in judecata”. Drept rezultat, multe piese de pe coloana sonora contin riffuri din hit-uri ale trupelor precum Slayer, Metallica, Megadeth sau Pantera. Ce poate fi mai captivant pentru un adolescent decat un joc violent cu teme satanice si coloana sonora heavy metal?

Well, that's all, folks! Sper ca v-a placut si nu uitati sa postati si sa comentati si voi!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: