Top 12 cele mai bune trupe tribut

de Buvnitz

Top 12 cele mai bune trupe tribut


Cu totii am vazut trupe tribut, unele bune , altele nu chiar atat de bune. Defapt trebuie sa recunoastem ca intregul fenomen cover bands a capatat o amploare considerabila in ultimii ani, inclusiv in Romania.

Responsabilitatea este insa mare: Trebuie sa prinzi esenta acelei formatii, nu poti urca pe scena in orice conditii si mai ales cu oricine. Urmatoarele trupe au acceptat provocarea si au si reusit. De la Iron Maiden la Metallica sau Nirvana, Loudwire ne prezinta un top al celor mai bune formatii tribut.

The Iron Maidens

Este vorba de o formatie tribut Iron Maiden din Los Angeles. Ce e cu adevarat interesant este ca aceasta trupa este compusa exclusiv din fete.,,probabil ca nicio trupa tribut Maiden de pe planeta nu se poate ridica la nivelul acestor fete.

Nervana

Exista suficiente trupe tribut Nirvana insa Nervana este cea care iese cu adevarat in evidenta...solistul pare o copie 1/1 dupa Kurt Cobain, atat vizual cat si ca voce.

Alcoholica

Trebuie sa recunoastem ca e cel mai bun nume pentru o formatie tribut..Grupul canadian Alcoholica a ajuns sa sustina concerte masive, inclusiv o aparitie la festivalul Woodstock, in fata a 35.000 de oameni.

Alcoholica a primit binecuvantarea lui James Hetfield care a multumit formatiei pentru ca 'duce spiritul mai departe.'


Dissectional

Tool este una din cele mai complexe trupe de pe planeta iar muzicienii sunt adevarati maestri. Sa canti piese Tool este o adevarata provocare, unde pui faptul ca indraznesti sa formezi o trupa tribut pentru acest nume. Dissectional este insa un experiment de succes.


Just Like Priest

O alta trupa tribut Judas Priest, de aceasta data din California de Sud. E drum lung pana in Anglia insa aceasta formatie a reusit sa reproduca cu exactitate spiritul si muzica Judas Priest. Frank Casciato poate fi numit drept varianta americana a lui Rob Halford.


The Australian Pink Floyd Show

Numele spune totul. Problema cu trupele tribut Pink Floyd este ca ai nevoie atat de muzica cat si de o productie pe masura. Nu poti face asa ceva intr-un bar sau un club de 200 de insi. The Australian Pink Floyd Show au reusit sa puna la punct un show si o productie demna de numele Pink Floyd. Au concertat in fata a peste 3 milioane de oameni in peste 35 de ani. Au fost angajati de David Gilmour pentru a canta la petrecerea sa aniversara.Zoso

Mostenirea Led Zeppelin este una ce nu poate fi contestata. Orice trupa hard rock care a urmat s-a inspirat din muzica lasata in urma de britanici. Combinatia intre vocea lui Robert Plant si chitara lui Jimmy Page nu e foarte usor de replicat. Tousi, Zoso au capatat statutul de trupa tribut no.1 Led Zeppelin. Formatia a sustinut peste 2.500 de concerte.


Live Wire

Statutul trupei AC/DC este legendar iar trupele tribut exista intr-un numar considerabil, mai multe decat pot fi numarate. Putine se pot apropia insa de energia si showul adevaratului AC/DC.

Grupul american Live Wire a adus muzica AC/DC pe trei continente si a cantat inclusiv in cadrul CBS Sunday Morning.

Este singura trupa tribut AC/DC recunoscuta oficial.


Atomic Punks

Daca cauti doza necesara de Van Halen atunci arunca o privire mai jos. Grupul isi concentreaza activitatea exclusiv asupra perioadei David Lee Roth. Atomic Punks au fost laudati de celebrul Howard Stern si Michael Anthony insusi a urcat cu ei pe scena in timp ce David Lee Roth i-a laudat public.


Strutter

O trupa tribut Kiss trebuie sa insemne in primul rand spectacol. Kiss au probabil mai multe trupe tribut decat orice alta formatie din scena rock iar Strutter este genul de tribut concentrat doar pe albumele vechi. Kiss in varianta clasica.


The Bitchfits

Da, o trupa tribut Misfits compusa exclusiv din fete. 4 fete ce promoveaza exclusiv perioada alaturi de Glenn Danzig.


The Radiohead Jazz Project

Doar Radiohead putea sa inspire o intreaga clasa de muzica in incercarea de a forma o trupa tribut pe masura numelui. Piesele nu suna deloc ca originalul ci sunt adaptate intr-o forma originala de jazz.

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook