Un playlist al violentei: 200 de exemple de powerviolence

de Buvnitz

Un playlist al violentei: 200 de exemple de powerviolence


Scena metal/hardcore si-a petrecut anii 90 intre glorie si decadere. Departe de legendele death metal sau vedetele pop punk, miscarea DIY intitulata powerviolence ramane o ramasita si chiar o curiozitate a acelui deceniu.

Mai mult o miscare sociala decat sunet, miscarea powerviolence a definit subgenurile metal/hardcore ce aveau sa urmeze. Case de discuri ca Pessimiser, Slap A Ham sau Theologian au propulsat nume precum Man Is The Bastard, Despise You, Infest sau Spazz, pionieri ai acestui gen.

Impactul a fost scurt insa sever.

Fighting Music 7", Neanderthal

La inceput a existat soundul haotic al formatiilor crossover, nume precum Accused, Hirax, Cryptic Slaughter, Doom, Satanic Malfunctions sau Hellbastard. Una din trupele considerate creatoare a genului powerviolence este Neanderthal.




Man Is the Bastard / Capitalist Casualties split

Una din cele mai cunoscute formatii ale acestui gen este Man The Mastard, nume ce si-a format un obicei din a lansa materiale split. Un exemplu il aveti mai jos.



Dwarf Jester Rising, Spazz

Spazz se concentrau in primul rand pe aspectul politic.



BLLEEEEAAAUUURRRRGGHHH!: A Music War

Desi Anal c**t aveau deja un disc 7-inch cu 88 de piese, seria Blleeeeaaauuurrrrgghh lansata de Slap A Ham Records a prezentat publicului un numar considerabil de formatii powervielnce. Pastrand formatul, multe piese de pe aceste discuri durau la fel de mult ca si timpul de rotatie al unui vinil pe pickup.


Despise You / Stapled Shut Split

Un alt exemplu din partea uneia din cele mai apreciate formatii de powerviolence



Crossed Out - discografie

Crossed Out este considerat un moment de referinta in istoria scenei powerviolence.



Youth Attack!, Charles Bronson

Acesti refugiati ai normelor morale erau un fel de nelegiuitori a tot ce inseamna normalitate, cel putin normalitatea conceputa de clasa sociala de rand.



Dropdead, Dropdead

Drophead au preluat inspiratia celor din Siege (Boston) si au creat una din cele mai extreme discuri lansate in anii 90.



No Man's Slave, Infest

1986, perioada crossover..Infest prezentau publicului un hardcore punk cu iz metalic, impins la o viteza inumana. Scena era practic distrusa. Infest s-au reunit in 2013.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: