Concert Ashaena si Carpatica in Damage Club

de Buvnitz

Concert Ashaena si Carpatica in Damage Club


MetalSupport va invita Sambata, 25 Februarie in Damage Club din Bucuresti la un concert cu trupa Ashaena care isi reia concertele intr-o formula noua, cu un sound nou si piese noi ce fac parte de pe urmatorul album.

Ora 20:00, Intrarea va fi 15 lei

- Ashaena
- Carpatica
- Apa Simbetii


Ashaena
Barlad - Heathen / Pagan Metal
www.facebook.com/Ashaena

Cantam pentru toti cei ce se simt izvorati din asta glie. Pretuim traditiile, folclorul si mitologia romaneasca si incercam sa le facem cunoscute atat prin versurile cat si prin sonoritatile muzicii noastre. Trebuie sa fim mandri de istoria si de stramosii nostri. Traim intr-o acuta criza de identitate nationala care se desfasoara pe fundalul unei crize culturale.

Din ce in ce mai multi tineri imbratiseaza pseudo-valori de import neglijand, ignorand sau pur si simplu nestiind de existenta unor valori pur nationale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-crestine. Crestinismul nu a facut decat sa imbrace intr-o noua haina vechile simboluri si conceptii religioase ale celor statornici aici.

Credinta zamolxiana era oarecum similara crestinismului si de aceea aceasta religie a fost asimilata foarte rapid si usor, fara varsare de sange si macel. Din pacate, ea a fost asimilata, incepand ulterior sa perverteasca vechile simboluri are mitologiei dacice si sa le catalogheze drept "rele", "ale necuratului". Ar fi multe exemple de dat aici dar acesta nu este un eseu etnologic.

Luptam impotriva falselor traditii! Acesta este miezul ideologiei noastre. Luptam pentru cunoasterea si promovarea simbolurilor mito-folclorice autohtone. Ne dezicem total de orice conceptie de tip arian, rasism, nazism sau alte astfel de ideologii extremiste. Nu negam faptul ca suntem nationalisti si ne iubim patria si vatra stramoseasca dar nu suntem adeptii unor simboluri folosite in scopuri propagandiste de alte curente ideologice. Suntem de aici, vlastare de stramosi. Suntem speranta lor de peste veacuri si incercam sa nu ii dezamagim. Au ingrasat tarana cu trupurile lor pentru ca noi sa fim. Ne-au dat orizont si nume.

Suntem neam de piatra stropita cu sange. Atat timp cat oamenii isi iubesc tara si traditiile si nu sunt condusi intelectual de citate preluate din lucrarile unor oameni care nici macar nu au fost romani, atat timp cat tinerii romani ar studia mai cu interes personalitatile autohtone decat cele de peste granita, spre a-si creea simboluri personale demne de urmat, atat timp cat tot ce simti pentru aceasta tara izvoraste din suflet si nu este rodul unui snobism bolnav, putem spune ca mai avem speranta de a fi demni intru legamantul strabunilor.

Pentru cine se intreaba, Ashaena a fost unul din primele nume ale Marii Negre. In limba scitilor aceasta insemna albastru inchis.

"Grecii, in primele lor peregrinari, i-au spus Axeinos (cea neprimitoare), poate-ncercand astfel o echivalenta fonetica din limba scitilor in greaca. Ori, poate, din pricina furtunilor care i-au scuturat zdravan. Nu i-au scuturat insa suficient de tare din moment ce au intemeiat pe malurile sale adevarate orase, cetati si antrepozite comerciale. La scurt timp dupa aceea, Marii i s-a spus Pontus Euxinus, Marea cea Ospitaliera." (Vasile Parvan - "Dacica")

Precum apa marii da forme care mai de care mai frumoase si bine ticluite pietrelor, stancilor, slefuindu-le fin, astfel incercam prin muzica noastra sa slefuim sufletele oamenilor, sa le aducem dragostea de tara, de traditii, de tot ce e propriu noua, ca neam.

Ashaena este acel mister, acea dorinta si simtire launtrica ce ne umple sufletul. Este acel fluid ce ne da puterea si taria de a tine capul sus si de a iubi vatra stramoseasca

Ashaena a aparut in iunie 2006, la inceput ca proiect solo al lui Cosmin urmand ca ulterior sa fie cooptati si ceilalti membri.

Primele repetitii au avut loc dupa un an, urmand ca la sfarsitul lui august 2007, Ashaena sa aiba primul concert la Galati intr-o formula care includea si vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare si Iasi fara violonist. Intotdeauna Ashaena a incercat sa surprinda un sunet cat mai apropiat de folclor.

Ashaena canta metal pagan moldovenesc cu multe influente din traditia si mitologia nativa, romaneasca.
In februarie 2008, Ashaena a intrat in studioul Negura Music pentru a inregistra primul material oficial. Acesta se va numi "Cei Nascuti din Pamant" si va contine 9 piese despartite de 9 interludii numite "vami", dupa Vamile Vazduhului regasite in Mitologia romaneasca. Albumul va fi accesibil publicului larg incepand de anul viitor.

Ashaena a avut prilejul sa cante pe aceeai scena cu nume mari din metalul romanesc i internaional. Am cantat alaturi de Negura Bunget la Constana, in cadrul turneului naional intreprins de acetia apoi, am cantat la Baia Mare in deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, in cadrul festivalului Rock’n Iai, Ashaena canta in deschidere la Eluveitie i Finntroll.

De obicei strangem aproximativ 200 de oameni la un concert, oameni care doresc sa ne vada in special pe noi.
Prin muzica pe care o face, Ashaena incearca sa cinsteasca si sa aduca multumire strabunilor, sa promoveze traditiile romanesti si sa pastreze vii in cugetele oamenilor pe cei care si-au dat sufletul pentru aceasta glie.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: