Cronica At Vance - VII

de Morrison

Cronica At Vance - VII

Dupa o serie de discuri ceva mai brutale, am decis sa vad ce se mai intampla si cu scena heavy metal. Cu siguranta, 2007 este dominat de materiale death/black, insa nici trupele de heavy nu se lasa prea usor. In asteptarea noului album Judas Priest, va prezint o trupa din Germania si anume, At Vance.

Personal, nu am auzit de trupa. Adevarul e ca nici nu tin pasul cu acest stil muzical. Teoretic, cand auzi de formatii din Germania, iti pui mari sperante in ceea ce priveste calitatea muzicii. At Vance a luat nastere in 1998, este compusa din membrii a unor trupe underground si ca mai toate formatiile, scopul lor este sa ajunga cunoscuti.

Cronica Cronica Cronica At Vance - VII
At Vance


Prima intrebare ar fi de ce baietii nu au contract cu Nuclear Blast. Raspunsul? Aproximativ 40 de minute de monotonie. Sunt deschis mai multor genuri muzicale, insa nu am gasit nimic special la acest material. Un concept ce imbina Whitesnake, Hammerfall sau Symphony X. Baietii incearca sa prezinte atmosfera anilor 80, insa principala problema o constituie faptul ca toata structura muzicala, a fost deja realizata, acum 10-15 ani.

Unul din putinele plusuri, este productia. Calitate germana, mai multe nu cred ca trebuie sa spun.

Prima piesa, Breaking The Night, este o alegere total neinspirata. Avem un riff de heavy/progresiv, ceva gen Primal Fear. Urmeaza o toba ce pastreaza aproximativ acelasi ritm timp de 4 minute. Momentul culminant este refrenul, inspirat in totalitate din piesele celor de la Rhapsody. Cireasa de pe tort il constituie sfarsitul piesei. Exact ca la trupele de pop, avem un fade-out de toata frumusetea.

Cronica Cronica Cronica At Vance - VII
At Vance


Urmeaza Shiver, probabil un preview al noului album Whitesnake. Din nou, ies in evidenta si riffurile Primal Fear. Cold as Ice, cred ca e singura compozitie ce iese in evidenta. O structura melodica, ce confera un anumit feeling. Victory, imprumuta cateva pasaje clasice, in timp ce Friendly Fire ne introduce din nou in atmosfera Whitesnake. Pana si partile vocale au ceva din David Coverdale. Pana si

versurile

au aceiasi tematica.


Am sperat ca, in a doua parte a albumului, lucrurile se vor schimba. Golden Leaves contine elemente clasice de power, in special din aria Rhaspody. Urmeaza Answer Me, inca o copie Whitesnake. Doua piese power, plus inca un Whitesnake si asa ajungem la capatul albumului. O surpiza neplacuta. Ma gandesc ca trupele din tara ar merita o asemenea promovare, pentru ca se descurca mult mai bine.

Cronica Cronica Cronica At Vance - VII
At Vance


In concluzie, At Vance este o varianta mai heavy a trupei Whitesnake. Un singur lucru bun pot sa spun despre acest album. Mi-a trezit interesul pentru David Coverdale.

AT VANCE
www.at-vance.com
www.myspace.com/atvance

Fane
Nota: 5/10

Tracklist
01. Breaking The Night
02. Shiver
03. Cold As Ice
04. Victory
05. Friendly Fire
06. Golden Leaves
07. Answer Me
08. Shine
09. Truth
10. Lost In Your LoveDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook