Biografie Atrocity



Atrocity

Genuri muzicale:
DeathGothicIndustrial

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Rammstein  Marilyn Manson  Tarja Turunen  Evanescence  Epica

Atrocity sunt o trupa germana formata in Ludwigsburg in 1985.
Au inceput ca o trupa de death metal, iar debutul lor a fost EP-ul "Blue Blood" in 1989, urmat de un album concept despre abuzul de droguri, numit "Hallucinations". Urmatorul album "Todessehnsucht" s-a aventurat in genul death metal tehnic, continand un cover dupa piesa "Arch angel" de la Death.
Orizontul lor muzical s-a extins de-a lungul anilor, formatia descoperind influente medievale si horror in albumul concept "Atrocity's Blut", inspirat de romanul "Dracula" al lui Bram Stoker. A fost lansat in 1994 fiind urmat de "Calling The Rain", care include voce feminina si teme acustice.
 
Albumul din 1996, "Willenskraft", introduce elemente industriale si un CD bonus in editie speciala (Kraft Und Wille) cu remixuri electronice ale pieselor. Materialele care au urmat au prezentat un declin al genului metal.
Albumul "Werk 80" continea variante ale unor piese disco din anii '80, iar in anii urmatori formatia parea sa isi piarda orice directie. Dupa anul 2000 nu s-a mai auzit nimic despre Atrocity pentru mult timp, lasand impresia ca si-au incheiat cariera.
  
In 2004 insa, Atrocity s-au intors cu un nou album, "Atlantis". Materialul este din nou un album concept bazat pe miturile continentului Atlantis.
Invitata la voce pe acest material de studio este nimeni alta decat sotia lui Alexander, Liv-Kristine Espanaes Krull (fosta vocala in Theatre Of Tragedy).


Stil: death metal, gothic/industrial metal


Componenta:
Alexander Krull - voce
Thorsten Bauer - chitara
Mathias Roderer - chitara
Chris Lukhaup - bass
Mortiz Neuner - tobe


Discografie:
Instigators (demo) (1988)
Blue Blood (1989)
Hallucinations (1990)
Todessehnsucht (1992)
Blut (1994)
Willenskraft (1996)
Werk 80 (1997)
Das Letzte Mal -mcd (1997)
Shout -mcd (1997)
Tainted Love -mcd (1997)
Non Plus Ultra: 1989-1999 (1999)
Gemini (2000)
Atlantis (2004)

ATROCITY
www.atrocity.de
www.myspace.com/atrocitypage


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook