Biografie AudioslaveAudioslave
Audioslave este o trupa americana formata in California, in 2001. Componenta ii include pe Chris Cornell (Soundgarden), Tom Morello, Tim Commerford si Brad Wilk, cei 3 din urma activand si in Rage Against The Machine. Criticii au descris Audioslave drept un amalgam de RATM si Soundgarden, insa al doilea album Out of Exile a dovedit ca Audioslave nu se asemana cu aceste doua formatii.
Trademark-ul trupei este mixarea muzicii anilor 70, cu grunge-ul anilor 90. Formatia se mandreste cu faptul ca pe albumele lansate nu exista nici o urma de samplere. Dupa 3 albume de succes si mai multe nominalizari la Grammy, Audioslave a devenit prima trupa americana care a sustinut un concert in Cuba.
Ulterior, Chris Cornell a anuntat ca paraseste trupa datorita divergentelor personale. Anuntul a fost facut la mai putin de o luna de la comunicatul dat de Morello prin care acesta a anuntat ca Rage Against the Machine se vor reuni. Dupa ce Cornell a lansat albumul solo de debut, Audioslave au anuntat in mod oficial ca se despart.

Stil: hard rock/alternative rock/post grunge

Componenta:

Chris Cornell - voce
Tom Morello - chitara
Tim Commerford - bas
Brad Wilk - tobe

Discografie:
Audioslave (2002)
Out of Exile (2005)
Revelations (2006)
AUDIOSLAVE
www.audioslave.com
www.myspace.com/audioslave