Biografie Avril LavigneAvril Lavigne
Avril Lavigne s-a ivit pe scena muzicala in vara lui 2002, odata cu piesa Complicated, abordand muzica pop dintr-o perspectiva noua.
Lavigne, pe atunci in varsta de 17 ani, nu a parut a fi preocupata de tendintele pe care le descoperea si care dominau lumea pop, increderea in propriul talent oferindu-i si sansa de a se face remarcata.
Nascuta in Napanee, Ontario, Avril Lavigne a inceput sa isi descopere ambitiile rock inca de pe cand avea doi ani.
In primii anii de scoala s-a apucat sa compuna si sa cante la chitara. Corul bisericii, festivalurile locale si targurile i-au oferit de asemenea sansa tinerei de a se face auzita, vocea ei ajungand pana la Antonio L.A. Reid Arista Records.
Reid i-a oferit un contract, iar la 16 ani visul i se implinea. Sub grija lui Reid, Lavigne s-a trezit inconjurata de compozitori si producatori, insa acest lucru nu a fost suficient de impresionant ca sa o impulsioneze, mai ales ca Avril se baza pe propriul simt creator.
Pleaca spre Los Angeles unde incepe sa colaboreze cu Nettwerk. Producatorul/compozitorul Clif Magness (Celine Dion, Wilson Phillips, Sheena Easton) a surprins linia melodica dorita, iar produsul slefuit a constat in materialul Let Go.
Single-uri precum Complicated sau Sk8er Boi au intrat in Top Ten, in timp ce I'm With You sau Losing Grip erau difuzate destul de des la radio.
Butch Walker (Marvelous 3), frontman-ul de la Our Lady Peace Raine Maida si Don Gilmore (Linkin Park, Good Charlotte) au semnat pentru a produce cel de al doilea album Avril Lavigne - Under My Skin, care a aparut in mai 2004.
In vara lui 2006, Lavigne s-a casatorit cu prietenul ei cu care era impreuna de doi ani frontman-ul Sum 41, Deryck Whibley.

Stil: pop rock, pop punk
Discografie:
Let Go (2002)
Under My Skin (2004)
The Best Damn Thing (2007)
AVRIL LAVIGNE
www.avrillavigne.com