AXXIS confirmati pentru Rockin' Transilvania 2010

de Morrison

AXXIS confirmati pentru Rockin' Transilvania 2010

Fanii power metal din Romania au un motiv de bucurie: una dintre cele mai iubite trupe germane ale genului, Axxis revine in Romania in vara acestui an si va oferi un concert de exceptie, sambata, 19 iunie, la poalele faimosului Castel Bran, cu ocazia festivalului international de muzica Rockin' Transilvania OPEN AIR 2010, care se va desfasura in weekendul 18-20 iunie.

Scena este factorul care a dominat in cei peste douazeci de ani de cariera artistica a grupului. Axxis au dovedit ca sunt nascuti pentru scena, iar muzica lor a avut o mare influenta in special pentru miscarea rock din Germania. Primul album al formatiei, “Kingdom of The Night”, aparut la casa de discuri EMI in 1989, a urcat rapid in topuri, devenind cel mai bine vandut album de debut al genului hard rock in Germania. Axxis si-au castigat statutul de „cult“ pe scena rock internationala si se numara printer formatiile cu cei mai devotati fani. Oriunde canta, succesul lor la public este imens, salile sunt pline pana la refuz.

Acest lucru nu se datoreaza doar calitatii muzicii lor, ci si faptului ca Axxis sunt „o trupa care face show“. Liderul grupului, Bernhard Weiss, pe langa vocea sa unica, deosebita, mai are o calitate incontestabila: este un adevarat entertainer, un artist mereu bine dispus, glumet si vorbaret, care adora sa interactioneze cu publicul.

Cu „Utopia“, cel de-al unsprezecelea album, Axxis dovedesc inca o data ca sunt o excelenta formatie live. Si in cazul acestui album, centrul de greutate il constituie forta pieselor incluse. Trupa se prezinta dinamica si „heavy“, fara a omite stilul tipic al pieselor sale: versuri impresionante si melodii compuse pentru a putea fi cantate impreuna cu publicul. Aceste elemente domina toate piesele celui mai recent album al grupului si au suficient potential pentru a convinge. O dovada in plus a faptului ca, dupa doua decenii de activitate, Axxis si-au pastrat vitalitatea, tineretea si farmecul incomparabil, ramanand o trupa constanta intr-o industrie muzicala atat de schimbatoare.

Pe scena festivalului international ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2010 vor mai concerta: Contradiction (Germania), In Slumber (Austria), Firefly (Olanda), Alight (Italia), Handful Of Rain (Spania) si Shadowside (Brazilia). Programul editiei din acest an cuprinde multe alte atractii, printer care si finala WOA Metal Battle Romania la care vor participa formatiile Altar, Bucium, Dirty Shirt, Guerrillas, Nexus si Pillfed.


Rockin' Transilvania Open Air 2010 este un eveniment organizat cu sprijinul: DWK – Clubul Economic German din Brasov, Castelul Bran, Consiliul Judetean Brasov, Primaria Bran, Consulatul General al Germaniei la Sibiu, Ambasada Italiei la Bucuresti, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si Forumul Cultural Austriac din Bucuresti.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: