Biografie AYREON



AYREON

Genuri muzicale:
HeavyProgressive

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Ozzy Osbourne  Pink Floyd

Ayeron este un proiect format de muzicianul olandez, Arjen Anthony Lucassen.
Stilul muzical contine elemente de heavy metal si progressive rock, insa sunt prezente si influente din aria folk sau electronic. Majoritatea albumelor Ayeron sunt catalogate drept opere rock, datorita firului epic foarte complex, ce prezinta foarte multe personaje, reprezentate de vocea lui Arjen.
Muzica este caracterizat de utilizarea instrumentelor traditionale din muzica rock, combinate cu cele din aria folk (mandoline, viori, flaut). Lucassen este compozitorul principal al formatiei.

Stil: progressive metal/progressive rock/rock opera/symphonic metal

Componenta:
Arjen Anthony Lucassen - voce/chitara/bas/synth
Ed Warby - tobe

Discografie:
The Final Experiment (1995)
Actual Fantasy (1996)
Into the Electric Castle (1998)
Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer (2000)
Universal Migrator Part 2: Flight of the Migrator (2000)
Ayreonauts Only (2000)
The Human Equation (2004)
01011001 (2008)
AYREON
www.ayreon.com
www.myspace.com/ayreonauts


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook