Ex-Chitarist Megadeth: Babymetal sunt un mix intre Meshuggah si J-Pop

de Alin Pildner

Ex-Chitarist Megadeth: Babymetal sunt un mix intre Meshuggah si J-PopMarty Friedman, emblematicul chitarist al trupei Megadeth, din perioada cea mai buna a trupei (Countdown to Extinction, Youthanesia etc.), a declarat ca este un mare fan Babymetal .


"Imi place muzica agresiva, imi plac death metalul si chestiile de gen. Dar versurile ma dezumfla de tot: adica cele sataniste... Pe bune??? Nu-s de mine. Imi place sunetul muzicii, insa nu imi suna atat de agresiv ca atunci cand au niste versuri ceva mai reale... La Babymetal, daca dai rifurile de chitara deoparte, tot ce ramane este distractie, lucruri tipice pop japoneze. Insa interpretarea este super metal. Imi suna precum Meshuggah amestecata cu J-pop. Si, pentru cineva ca mine, care a cantat metal dintotdeauna, e ceva cu adevarat proaspat. Adica, pot asculta o piesa Pantera si suna excelent, insa e ceva ce-am ascultat de miliarde de ori inainte..", a declarat Marty.


Takayoshi Ohmura, chitaristul din trupa solo a lui Friedman este si membru in trupa Babymetal, declaratiile fostului membru Megadeth avand si mai mult sens in acest context.

Mai jos puteti asculta o piesa semnata Marty Friedman - "Glorious Accident", preluata de pe albumul Bad D.N.A. (2010).


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: