Biografie Bad Religion



Bad Religion

Genuri muzicale:
PunkHardcoreMelodic

Trupe similare:
Nightwish  Truda  Tarja Turunen  Green Day  Paramore  Epica  In Flames

Considerati adeseori ca principali responsabili pentru renasterea punk rock-ului spre sfarsitul anilor '80, si deasemenea creditati ca avand o mare influenta asupra a numerosi artisti ai acestui gen muzical, Bad Religion au luat fiinta in 1980 in California, in formula Greg Graffin la voce, Jay Bentley basist, Brett Gurewitz la chitara si bateristul Jay Ziskrout.
Temele abordate sunt atat in legatura cu viata de zi cu zi cat si despre diferite probleme sociale si politice, uneori exprimate in mod metaforic. Bad Religion au parte de numeroase schimbari de componenta, vocalul Greg Graffin ramanand singurul membru constant de la infiintarea trupei pana in prezent.
Chitaristul Brett Gurewitz paraseste trupa in 1994, are probleme cu drogurile pe care le discuta in numeroase interviuri acordate si chiar intr-un documentar despre Bad Religion (Along The Way"), dar revine in 2001.
Pe langa punk rock, Bad Religion abordeaza genuri ca rock alternativ si grunge, cunoscand succesul cu albume ca Recipe For Hate" (1993) si Stranger Than Fiction". Discografia Bad Religion cuprinde 13 albume de studio, patru compilatii/albume live si cateva EP-uri.

Stil: punk rock

Componenta:
Greg Graffin - voce
Brian Baker - chitara
Mr. Brett - chitara
Greg Hetson - chitara
Jay Bentley - bass
Brooks Wackerman - tobe

Discografie:
How Could Hell Be Any Worse? (1982)    
Into the Unknown (1983)    
Suffer (1988)        
No Control (1989)    
Against the Grain (1990)    
Generator (1992)    
Recipe for Hate (1993)    
Stranger Than Fiction (1994)    
The Gray Race (1996)         
No Substance (1998)         
The New America (2000)    
The Process of Belief (2002)    
The Empire Strikes First (2004)         
New Maps of Hell (2007)

BAD RELIGION
www.badreligion.com
www.myspace.com/badreligion


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook