Band of the day: Baroness

de Vasile Tractor

Band of the day: Baroness


Baroness - Progressive Sludge Metal - USA - NOTA 10/10 (gods)

Photobucket


Cateva dintre cele mai bune formatii ale ultimul deceniu sunt din Georgia USA. What do they feed them? Mastodon, Baroness , Kylesa si lista poate continua. Baroness a prins viata in anul 2003, intre 2004 si 2007 formatia a lansat 3 EP-uri: First, Second si A Grey Sigh In A Flower Husk.

In anul 2007, Baroness lanseaza primul album full lenght din cariera intitulat Red Album. Feedback-ul pozitiv din partea criticilor a fost imens. Revista de specialitate Revolver acorda albumului titlul de albumul anului.

Cele mai cunoscute piese de pe album sunt Isak si Wanderlust, pentru cea din urma fiind filmat si un videoclip. A urmat o perioada de promovare a albumului, formatia cantand in deschiderea unor nume importante precum Opeth , Clutch si Mastodon.Albumul de studio cu numarul 2 semnat Baroness este lansat in 2009 via Relapse Records. Intitulat Blue Record, cel mai nou release Baroness este pur si simplu mind blowing. Albumul ii introduce pe americani in Billboard 200 pe pozitia 117. Piesa aleasa pentru videoclip a fost A Horse Called Golgotha. Artwork-ul celor doua albume Baroness a fost creat de John Baizley (voce,chitara) un talentat artist grafic care a colaborat cu numeroase formatii importante.Asemenea formatiilor Mastodon si Kylesa, Baroness este un izvor de creativitate si originalitate. Cu singurata una dintre cele mai bune formatii din ultimii 10 ani, asta nu pentru ca o spun eu, o spun criticii de specialitate. Peste 250 de concerte pe an, alaturi de cele mai importante formatii ale momentului, asta trebuie sa inseamne ceva. Inseamna o formatie de geniu, o formatie total imprevizibila, care isi poate surprinde fanii in cel mai uimitor mod posibil cu fiecare release.


Pentru metalistu'' roman sludge metal este inca un gen greu de digerat. In fond si la urma urmei, aceasta muzica nu se adreseaza maselor. In Romania exista o mentalitate idioata intiparita adanc in ADN-ul ascultatorului de metal si anume : tot ce este nou nu ne place, nu are calitate. Pentru ca formatia nu se numeste Metallica, AC/DC , Iron Maiden, etc etc. M-am lovit de chestia asta over and over again, a sosit timpul sa va scoateti capul din fund si sa puneti urechea la tot ce inseamna muzica noua de foarte buna calitate. Baroness e un bun punct de pornire in acest sens. Enjoy

Line-up Baroness:

John Baizley - Guitar, Vocals
Peter Adams - Guitar (Valkyrie)
Summer Welch - Bass, Vocals (Birds of Prey)
Allen Blickle - Drums

Fosti membri:
Tim Loose
Brian Blickle


Discografia Baroness :

Photobucket

Red Album - 2007

1. Rays on Pinion
2. The Birthing
3. Isak
4. Wailing Wintry Wind
5. Cockroach en Fleur
6. Wanderlust
7. Aleph
8. Teeth of a Cogwheel
9. O''''''''Appalachia
10. Grad
11. [hidden track]

Reviews :
Allmusic 3.5/5
About.com 4/5
Pitchfork Media (8.4/10)
PopMatters (8/10)
Spin 4/5
Tiny Mix Tapes 4/5

Photobucket

Blue Album - 2009

1. Bullhead’s Psalm
2. The Sweetest Curse
3. Jake Leg
4. Steel That Sleeps the Eye
5. Swollen and Halo
6. Ogeechee Hymnal
7. A Horse Called Golgotha
8. O''''''''er Hell And Hide
9. War, Wisdom and Rhyme
10. Blackpowder Orchard
11. The Gnashing
12. Bullhead''''''''s Lament

Reviws:
Rock Sound 9/10
Allmusic 4.5/5
BBC (favourable)
Decibel 10/10
Hearwax (9.4/10)
Pitchfork Media (8.5/10)

PhotobucketDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook