Yoko interzice un documentar cu Lennon

de Morrison

Yoko interzice un documentar cu Lennon

Premiera mondiala a Three Days in the Life, un documentar despre John Lennon, a fost anulata dupa ce avocatii lui Yoko Ono au avertizat ca vaduva solistului nu a autorizat prezentarea publica a materialului. Three Days in the Life trebuia sa fie difuzat pentru prima data marti seara la Berwick Academy, o scoala privata din Maine.

Directorul institutiei de invatamant a declarat ca dupa ce dupa ce a fost bombardat cu o serie de telefoane si e-mail-uri de catre avocatii lui Yoko Ono a inceput sa se intrebe daca publicul larg va avea vreodata acces la acest documentar.

Ray Thomas, producatorul executiv al `Three Days in the Life` a folosit pentru realizarea documentarului material brut care a fost filmat in apartamentul lui Lennon de catre Tony Cox sotul lui Yoko Ono inainte de Lennon, in februarie 1970, cu doua luni inainte de despartirea Beatles.

Thomas si partenerul sau John Fallon nu au putut face o lansare artistica a `Three Days in the Life`, fiind impiedicati de Yoko Ono, ai carei avocati spun ca sotia lui Lennon are drepturi de copyright asupra materialului. De aceea, cei doi au hotarat sa-l prezinte prin scoli si colegii. Avocatii lui Ono spun insa ca nici acest lucru nu e permis.

Documentarul lui Cox in forma bruta a fost vandut in anul 2000 pentru suma de 1 milion de dolari lui Fallon, Thomas si omului de afaceri Bob Grenier.

alina alexandrescu, bestmusic
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: