Biografie Behemoth



Behemoth
Numele trupei a fost imprumutat de la o creatura apocaliptica din Biblie, ale carei atribute principale erau forta si marimea. Trupa originara din Polonia a fost infiintata in 1991 de catre Nergal. Avand ca model trupe precum Venom, Celtic Frost si reprezentante ale black metalului norvegian, Behemoth au scos numeroase demo-uri si Ep-uri reprezentative pentru acest gen (Endless Damnation", The Return Of The Northern Moon", From The Pagan Vastlands").
In acelasi gen muzical pot fi incadrate si primele full-lenghturi, Sventevith (Storming Near the Baltic)", Grom", Pandemonic Incantations", Satanica". Acesta din urma este primul lor album mai bine promovat, in comparatie cu materialele precedente, facandu-i cunoscuti si in alte parti decat in Europa.
O dovada este faptul ca, imediat dupa lansarea acestui album, trupa poloneza pleaca in turneu alaturi de celebrii deja Deicide si Satyricon. Behemoth isi vor schimba treptat stilul, abordand mai intai un technical death metal, apoi un blackened death metal. Acest gen poate fi intalnit pe albumele mai recente Zos Kia Cultus (Here and Beyond)" aparut in 2002 si Demigod" (2004).
Discografia Behemoth cuprinde pana in prezent sapte albume full-lenght, plus cel anuntat pentru a fi lansat anul acesta, in luna iulie, The Apostasy". Cunoscand maxima dupa care Nergal se ghideaza, anume odihna nu este pentru invingatori", in mod cert vor mai urma concerte, turnee si albume din partea trupei poloneze.

Stil: black metal, blackened death metal

Componenta:
Adam "Nergal" Darski - voce, chitara, sintetizatoare
Tomasz "Orion" Wrblewski - bass, voce
Zbigniew Robert "Inferno" Promiski - tobe, percutie
Patryk "Seth" Sztyber - chitara, voce

Discografie:
Sventevith (Storming Near the Baltic) (1995)
Grom (1996)
Pandemonic Incantations (1998)
Satanica (1999)
Thelema.6 (2000)
Zos Kia Cultus (Here and Beyond) (2002)
Demigod (2004)
Demonica (compilation boxset) (2006)
The Apostasy (2007)
BEHEMOTH
www.behemoth.pl
www.myspace.com/behemothofficial


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook