Cronica Behemoth - Grom

de Morrison

Cronica Behemoth - Grom

Cel de-al cincilea punct forte, in discografia Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom este cu siguranta Grom (Solistitium / 1996) inregistrat in decembrie 1995 si lansat in Ianuarie 1996 . Nascut din forta iadului nestavilita, capabil de distrugere, albumul prezinta ocultismul clasic, asezat pe acelasi ritm rapid in note de brutalitate macra, in acelasi stil Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom ,de black metal pur, chiar primitiv, inclinat mult spre partea norvegiana .

Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom
Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom


Formatie aparuta inGdansk (Pol) la 1991, din ideile lui Nergal si a lui Baal.Este considerata formatia stabilizatoare a metalului polonez, spre punctul de dezvoltare. Introducerea in ucigatoarea lume" Grom, este facuta de un Intro cu o durata de 1:35 de minute, ce se compune dintr-o parte instrumentala cu precadere in mistic. Este facut sa anunte un continut satanic, innegrit, plin de fiori extremi.

Lista este continuata cu The Dark Forest (Cast Me Your Spell), care ne aduce viziunea padurii raportata la un monument mistic, ce naste intuneric si protectie.Se pune in scena jocul entitatilor prezente, in punctul forte al noptii, lucru ce avanta Padurea in Sacralitate.Un adevarat ritual al creaturilor divine cu act de magie, incatusat de intunecata padure. Accentuand si mai mult tentele de paganism cu motivul actului de magie, cea de-a doua piesa, Spellcraft And Heathendom, izbucneste cu o reactie instrumentala infioaratoare.

Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom
Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom


Este expusa lumea nevazuta" compusa din existenta spiritelor/entitatilor, in diverse colturi ale naturii. Expunerea este continuata cu un monolog spiritual, vazut din lumina puterii psihice ( in calitate de paranormal) si a incantarii . O incantare data de o oarecare cunoastere asupra domeniului metafizic.Cel de-al IV-lea Track se contine in Dragon's Lair (Cosmic Flames And Four Barbaric Seasons). Are un ambalaj mai epic, dar cu aceiasi aciditate in instrumentatie este detaliat aceiasi idee.

Incepe cu descrierea epica a unui colt de natura, vazut din modul general pus pe un estetic mistic, de unde se desprinde vrajitoria carnala". Padurea este din nou aratata ca o casa a vrajitorilor si a paganismului neutru. Un perimetru' feeric al metalului extrem. Incadrat in aceiasi tenta, este si cel de-al 5lea track Lasy Pomorza, in care ocultismul primitiv poarta centrul auditiei.

Versurile

sunt compuse din strigate descriptibile catre o forta fictiva. Cu brutalitatea aruncata in acelasi mediu de virulenta, are parti mai mult infricosatoar- deprimante. Mie imi da senzatia de intreg si alunga ideea de singuratate, vorbind la modul psihic. Cu tipetele instrumentale exprima mai bine haosul ce se vrea a fii parte din existenta. Cam asa incepe cel de-al VI-lea track, Rising Proudly Towards The Sky. O cadere disperata in razboi. Un razboi platonic.

Poate al mintii, dar epic vorbind este si al existentei. O victorie asupra unui regat pierdut de zei antici. Zburatul catre o victorie conceptuala", care privita din alt unghi poate insemna de fapt invingere. ( cu acelasi carcter de paganism, numia ca acum se introduce o idee de razvratire asupra bunatatii" punand problema exact invers).

Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom
Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom


Thou Shalt Forever Win, urmatoarea melodie, este pusa sub forma unei elegii, ce transmite o incurajare fictiva.Este configurata in gustul victoriei. Al dezordinii echilibrului pentru scopul scris al revenirii glorioase in acel ceva decazut.

Toate astea sunt interioare si ondulate pe o initiativa de forta pagana. Batand cu puetere tobele finalului, initial fiind piesa de rezistenta a albumului, Grom ( ultimul track), este surprinzatoare, pe arii fiind introduse voci mature ( ce ar denota o rautate inocenta) de cor, aflate in sincretism" cu vocea initiala razvratita, ce iti patrunde oasele .

Puternica , rece in exprimarea gandirii si dura in mentalitatea instrumentala, reprezinta o adevarat orgie metalica. Acesta ar fii un album cu greutate in cariera Cronica Cronica Cronica Behemoth - Grom - Grom - Grom si a metalului polonez.

Simona Mekare
Nota: 10/10

Tracklist:

1.Intro
2 .Dark Forest (Cast Me Your Spell)
3. Spellcraft & Heathendom
4. Dragons Lair (Cosmic Flames And Four Barbaric Seasons)
5. Lasy Pomorza
6. Thou Shatt Forever Win
7. Grom
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: