Nergal a fost gasit vinovat de statul polonez pentru afronturi religioase

de Cristi Nedelcu

Nergal a fost gasit vinovat de statul polonez pentru afronturi religioase


Solistul trupei Behemoth, Nergal, a fost gasit vinovat pentru defaimare adusa religiei dupe ce a postat o fotografie cu el calcand in piciore o icoana cu Fecioara Maria.

Cantaretul a fost amendat cu 15.000 PLN (aproximativ 4.000 de dolari) si a fost obligat sa plateasca cheltuieli suplimentare de 3.500 PLN pentru judecata.

Hotararea a fost pronuntata ca sentinta prescriptiva, ceea ce inseamna ca instanta a emis cererea fara audiere. Potrivit avocatului lui Nergal, Jacek Potulski, obiectia muzicianului impotriva hotararii 'anuleaza decizia si cazul trece la procedura'.

"As you can see, it's a prescriptive sentence. It probably initiates further proceedings. But, in the spirit of the judgments of the Strasbourg Tribunal and the Constitutional Tribunal, I can say that we have put in place penal norms to protect religious peace by rejecting anti-religious hatred. This is an important change.", a declarat avocatului lui Nergal, Jacek Potulski.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook