Verdict final. Nergal a invins Partidul Conservator din Polonia

de Buvnitz

Verdict final. Nergal a invins Partidul Conservator din Polonia


Adam 'Nergal' Darski, solistul formatiei poloneze Behemoth, a primit un verdict final dupa ce a fost dat in judecata in urma unui concert in care artistul a numit Biblia drept o carte plina de minciuni dupa care a rupt cateva pagini spre aplauzele celor din public.

Liderul formatiei Behemoth a fost declarat nevinovat.

Incidentul cu pricina a avut loc in 2007 iar in ultimii trei ani a devenit un caz extrem de controversat mai ales din pricina acuzatiilor venite din partea Partidului Conservator.

De mentionat ca Polonia este o tara unde religia catolica ocupa un loc important in societate si guvern.

Decizia finala in acest proces a venit dupa o serie de audieri in randul celor participanti la concert. Acestia au declara ca nu s-au simtit ofensati de gestul lui Nergal.

In prima audiere Darski a declarat ca ceea ce face pe scena face parte dintr-un program artistic ce nu are intentia de a jigni credintele unei anumite categorii de oameni.

In ciuda acestui fapt, un expert in istoria religiilor prezent la audiere a sustinut ipoteza conform careia orice copie a Bibliei poate fi considerata drept un obiect sfant.

La acea vreme basistul Tomasz 'Orion' declara: 'Am facut acest lucru in turneu timp de doi ani asa ca gestul lui Nergal nu a fost o surpriza pentru noi. Un show Behemoth inseamna exact ceea ce vrea sa exprime Behemoth iar fanii stiu la ce sa se astepte.'

'Nu cred ca cei prezenti la concert au fost deranjati de gestul lui. In orice caz nu dorim sa deranjam o persoana anume, este vorba de distrugerea unei religii false impusa pe cale fortata.'


xx
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook