Biografie Belphegor



Belphegor
Considerata una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe de black/death metal, Belphegor s-au infiintat in 1993 in Austria sub numele de Betrayer, care a fost schimbat apoi in Belphegor, dupa numele unui demon din mitologia asiriana, care a intrat apoi in demonologia iudeica. Numele sau apare si in Cabala, de unde a fost preluat in opere mai cunoscute cum este "Paradisul pierdut" al lui Milton.
Primele teme abordate de trupa austriaca includ violenta, blasfemia, satanismul. Albumul de debut, intitulat "The Last Supper", a aparut la Lethal Records in 1994. Dupa lansarea albumului live Infernal Live Orgasm la propria lor casa de discuri Phallelujah Productions in 2002, Belphegor semneaza cu Napalm Records, unde vor scoate urmatoarele trei albume, "Lucifer Incestus" (2003), "Goatreich - Fleshcult" (2005) si recentul "Pestapokalypse VI". Membrii trupei descriu genul lor muzical ca "suprema arta black/death metal".
In lunile februarie-martie, Belphegor au participat la un turneu nord-american impreuna cu Unleashed, Krisiun si Hatesphere, iar in august vor participa la festivalul Wacken Open Air.

Stil: black metal, blackened death metal
Componenta:
Helmuth - voce, chitara
Sigurd - chitara
Serpenth - bass

Discografie:
Kruzifixion - Demo (1991)
Bloodbath in Paradise - EP (1992)
Obscure and Deep - EP (1994)
The Last Supper (1994)
Blutsabbath (1997)
Necrodaemon Terrorsathan (2000)
Infernal Live Orgasm - Live (2002)
Lucifer Incestus (2003)
Goatreich-Fleshcult (2005)
Pestapokalypse VI (2006)

BELPHEGOR
www.belphegor.at
www.myspace.com/belphegor


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook