Interviu Video cu Belphegor

21 August 2007 Morrison

Interviu Video cu Belphegor
Share pe Facebook
La Festivalul Brutal Assault din Cehia, am discutat cu Belphegor. Aflati mai multe despre planurile de viitor ale trupei dar si alte informatii interesante, din interviul video de mai jos. Enjoy" maxlength="" size="45" name="text1" type="text">

Salut.

Salut, imi pare bine sa va intalnesc, baieti.

Mai intai, ati avut un concert anulat in Romania acum un an sau doi din pricina bisericii de acolo. Acum va veti intoarce, de fapt veti veni pentru prima oara pentru un concert in Romania in luna octombrie. Care sunt gandurile voastre inaintea acestui concert?

Ei bine, inca mai suntem nerabdatori sa venim. Nu am fost interzisi de nicio biserica sau organizatie, am avut o problema de componenta care ne-a fortat sa anulam concertul. Dar acum suntem nerabdatori sa cantam in sfarsit acolo. Ne-ar placea sa mergem in turneu peste tot, in special in locuri unde nu am mai fost, si Romania este unul din aceste locuri.


Vorbind despre noua componenta, ce s-a intamplat cu noul baterist?

Da, este din nou la tobe un fost coleg de-al nostru, dar va mai canta impreuna cu noi doar la Party San, maine, dupa care va pleca. Este bateristul cu care am inregistrat Lucifer Incestus, va canta cu noi azi si la concertul de maine.

Mie imi place mult, cred ca este cel mai bun tobar pe care l-am avut vreodata, Lucifer Incestus este cel mai rapid material pe care l-am compus vreodata, el este pur si simplu perfect pentru Belphegor, din pacate insa nu mai face parte din trupa.


V-ati gandit cu cine il veti inlocui?

Da, vom avea un baterist pentru aparitiile live incepand de saptamana viitoare, este bun dar nu se potriveste neaparat acestei trupe. In orice caz, nu mai anulam concerte din pricina problemelor de componenta, suntem de norocosi ca l-am gasit pe individul asta. Nu ma intelege gresit, probabil ca este un baterist foarte bun.


De ce ati inregistrat pe noul album piesele in trei limbi diferite?

Pai stii, de ce nu? Daca esti familiarizat cu discografia noastra, vei vedea ca intotdeauna am avut aceste versuri in latina. Acum avem unele in germana, unele in latina si unele in engleza. Nu este ceva nou, intentia a fost sa sune a blasfemie, pentru ca latina este limba bisericii. Ideea albumului este sfidarea bisericii, sa spunem asa.


De ce satanism?

Este un sentiment foarte larg. Pentru unii oameni, satanismul este o religie, pentru altii este o filosofie, este un sentiment mai complex in legatura cu acesta. In ceea ce ma priveste, nu are nimic de-a face cu religia, pentru ca sunt ateu. Daca nu cred in niciun nenorocit de zeu nu inseamna ca sunt adorator al diavolului.

As vrea ca oamenii sa citeasca versurile noastre si sa traga propria lor concluzie in aceasta privinta. Pentru mine, daca vorbim de pilda despre pentagrama, este un simbol al libertatii, nu esti oprimat de nicio nenorocita de religie, este un simbol al puterii.

Chiar daca alegi sa crezi in entitatile arhaice cum sunt cele din Vechiul Testament, te poti raporta la ea ca la o metafora pentru razvratire, deoarece Lucifer a fost primul dintre ingerii cazuti.


Pe noul album aveti cateva riffuri care sunt inspirate din muzica orientala, asa cum sunt cele ale trupei Nile, sa zicem. Cum s-a intamplat asta?

Da, de ce nu? In muzica metal aproape orice riff a tot fost folosit si ne-am gandit de ce n-am incerca ceva nou de data aceasta? Nu cantam in gama clasica, face muzica predictibila. Pe albumul asta am facut o multime de experimente. Mie o singura piesa mi se pare in stilul Nile, asa ca...


Pare un album mai tehnic din acesta cauza...

Da, este adevarat, dar as spune ca albumul nostru cel mai tehnic, album de studio vreau sa spun, a fost Necrodaemon Terrorsathan, cel de-al treilea material pe care l-am scos, ala a fost cu adevarat tehnic si foarte dificial de cantat live.

Materialul nou cred ca este mai degraba catchy, memorabil, este ceea ce am incercat sa compunem, oamenii pot sa asculte piesele si dupa doua saptamani inca sa-si aminteasca refrenul, riff-ul de deschidere...orice. Incercam sa devenim mai buni cu fiecare album lansat.


Iti multumim pentru timpul acordat si in final daca doresti sa spui ceva fanilor din Romania in legatura cu apropiatul concert...

Vreau sa va multumesc mult pentru rabdarea de care ati dat dovada...


Unii fani din Romania sunt chiar si aici!

Asta e nemaipomenit...In ce priveste concertul din octombrie, nu va vom mai dezamagi si a doua oara, vom veni si vom sustine un concert mortal!


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook