Benediction nu da doi bani pe romani

de Morrison

Benediction nu da doi bani pe romani
Managementul formatiei Truda ne-a trimis urmatorul comunicat:

1. Benediction si HOLY MOSES nu dau doi eurocenti pe muzica rock din Romania. Romania este considerata doar o piata de desfacere pentru cei din Comunitatea Europeana, indiferent de domeniul de afaceri. Benediction si Holy Moses nu au avut nici un pic de respect colegial pentru artistii din Romania cu care trebuia sa imparta scena la Brasov.

Richard Constantinidi, Manager Truda despre cele intamplate: Am calatorit jumatate de zi ca sa ajungem la "evenimentul rock al anului" la Brasov: concertul Benediction (UK) si Holy Moses (Germania). Daca in mod normal, noi ca trupa de deschidere trebuia sa ne facem recitalul de 30 minute de la ora 19.30, "vedetele" internationale au sosit la acea ora.

In industria muzicii, se obisnuieste ca trupele de deschidere (locale) sa cante pe o instalatie de sunet, iar capetele de afis (cunoscute pe plan international) sa cante pe instalatia personala de sunet. Lucrand in domeniu de aproape 10 ani, am mai avut astfel de experienta cand am fost cu Implant Pentru Refuz in deschidere la Megadeth.

Organizatorul local, Mihai Puscasu, de la BangYourBrain.com, ne-a spus ca trebuie sa asteptam pana ajung nemtii si englezii, scena fiind oricum goala. La sosirea lor (foarte intarziata), Managerul de Turneu, un englez al carui nume nu l-am aflat (si care organizatorul din Brasov nu a vrut sa mi-l spuna) pe un ton arogant, l-a anuntat pe organizatorul local, ca trupa de deschidere invitata de el (anume, Truda), trebuie sa cante la final, nelasand loc de alte negocieri - ba, mai mult, subliniind faptul ca el, "strainul" a achitat toate costurile de sala, transport si sunet pentru ca acest eveniment sa poata fi organizat la Brasov! Instalatia lor de sunet deja se monta pe scena pe cand a ajuns vestea la urechile mele.

Dupa experienta mea, a canta dupa ce se termina concertul capetelor de afis, dupa inca o ora in care se aduna instalatia lor de sunet si se aseaza alta instalatie de sunet pe scena, apoi, inca 20 minute in care se fac probele de sunet pentru Truda, nu ar fi ramas decat probabil cei mai hardcore fani ai trupei, un grup de prieteni adunati din Brasov si Sf.Gheorghe, un rocker din Dej, care nu avea bani sa vina si la lansarea albumului "Taraf Nation" din Cluj si aici, la evenimentul din Brasov; si doua tinere din Chisinau, pe care le-am impresionat cu doua saptamani in urma la prima noastra cantare de peste Prut. Noi am fost invitati de BangYourBrain in deschidere la Benediction si Holy Moses.

Am acceptat sa venim in conditii minime pentru a beneficia de un public de 300-400 de rockeri, ca sa ne largim audienta si notorietatea la Brasov. In situatia data de catre Managerul de Turneu de origine engleza, care nu lasa loc de discutii sau de buna ziua formatiei autohtone, Truda, venita si ea, de la oarecare distanta de la Cluj, eu, in calitate de manager, am refuzat schimbarea intrarii pe scena, si am cerut organizarea unui alt eveniment la care sa fim invitati la Brasov si sa sustinem un recital de lansare album in cadrul turneului nostru "Taraf Nation".

Am cerut sa ni se asigure data de sambata 15.11 pentru acest eveniment si dorim sa ne cerem scuze fanilor veniti la Brasov si pentru Truda. Situatia ne-a depasit pe toti iar factorul de decizie nu a fost a organizatorului local. Speram sa reveniti cu prietenii la concertul de lansare a albumului DVD "Taraf Nation" la Brasov sambata 15.11, intr-o locatie ce urmeaza sa ne-o comunice organizatorul local.

2. TURNEUL "TARAF NATION" la CAMPINA si BUCURESTI

Turneul ajunge saptamana asta in sud:
vi 24.10 CAMPINA - Club Live, orele 21.00, bilet: 8 lei
sa 25.10 BUCURESTI - Live Metal Club, orele 21.00, bilet: 12 lei

URMEAZA... concerte la Alba Iulia si AradDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: