Biografie Benediction



Benediction

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  CADAVRUL

Benediction sunt o trupa britanica de death metal infiintata in 1989 in Birmingham. Cu un demo intitulat "The Dreams You Dread", aparut chiar in anul infiintarii, Benediction au atras atentia casei de discuri Nuclear Blast Records. Primul lor album apare in 1990 si se intituleaza "Subconscious Terror".  Mark "Barney" Greenway, vocalul lor de la acea vreme, paraseste trupa pentru a canta cu Napalm Death. Barney este inlocuit de Dave Ingram.
Al doilea album, "The Grand Leveller", primeste critici pozitive. In acelasi an pleaca in turneu impreuna cu Dismember. Sunt remarcati de catre trupa Death, care la insistentele lui Chuck Schuldiner, ii va solicita ca trupa de deschidere in multe dintre turneele sale. Vor mai sustine concerte si impreuna cu Immortal.
Cel mai recent album, "Organised Chaos", a aparut in 2001 la Napalm Records, avandu-l ca producator pe Andy Sneap. In 2002 iau parte la festivalul Gods of Metal impreuna cu Motrhead, W.A.S.P.., Megadeth si Judas Priest.
In prezent, trupa a terminat de compus piesele pentru urmatorul album, intitulat provizoriu "Killing Music', dar inregistrarile pentru acesta au fost amanate pentru o data nedefinita, din pricina accidentarii bateristului Nicholas Barker.

Stil: death metal

Componenta:
Darren Brookes - chitara
Peter Rewinsky - chitara
Dave Hunt - voce
Frank Healy - bass
Nicholas Barker - tobe


Discografie:
The Dreams You Dread (Demo, 1989)
Subconscious Terror (1990)
The Grand Leveller (1991)
Dark Is the Season (EP, 1992)
Transcend the Rubicon (1993)
The Grotesque / Ashen Epitaph (EP, 1994)
The Dreams You Dread (1995)
Grind Bastard (1998)
Organised Chaos (2001)
Killing Music (2007)

BENEDICTION
www.nuclearblastusa.com/bands/benediction
www.myspace.com/benedictionuk
 


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook