Biografie BeseechBeseech

Genuri muzicale:
DoomGothic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Tiarra

Beseech au luat fiinta in 1992 in orasul Boras din Suedia. Au inregistrat un demo chiar in anul formarii trupei, urmat de un album full-lenght intitulat "... from a bleeding heart", avand-o ca vocalista pe Anna Andersson. Aceasta va fi inlocuita de Lotta Hglin pe albumul al doilea al trupei, intitulat "Black emotions".
Daca pe primul album se experimentase in directia doom/death, pe acest album sunt prezente mai multe elemente specifice gothic metalului, precum si voce clean. "Black Emotions" a fost intampinat cu recenzii extrem de favorabile.
"... From A Bleeding Heart" (1998) contureaza stilul trupei care avea sa fie catalogat drept gothic metal/ symphonic goth metal, un amestec de elemente doom, death, gothic metal care sunt intotdeauna surprinzatoare pe albumele lor. Membrii formatiei introduc adesea in compozitie instrumente cum ar fi violoncelul sau flautul.
Dupa inca un album Black Emotions"(2000), a urmat Souls Highway" care ii face cunoscuti unei categorii mai largi de public. Un rol important il au aparitiile lor live inconfundabile, purtand imbracaminte in stil baroc. In 2001, Beseech ii insotesc pe Theatre of Tragedy si Lacuna Coil in turneu. In acelasi an se despart de Pavement Music.
Al patrulea album este lansat in 2004 si intitulat "Drama". Dupa cum au spus membrii Beseech, "Drama" reflecta "viata, gandurile omenesti si partea mai intunecata a mintii".
Trupa si-a schimbat componenta de multe ori de-a lungul carierei, fiecare album gasindu-i cu cel putin un nou membru, componenta actuala fiind Erik Molarin - voce, Lotta Hglin - voce, Robert Vintervind - chitara, Manne Engstrm - chitara, Jonas Strmberg - tobe, Mikael Back - clape, Daniel Elofsson - bass.
In aceasta formula apare  ultimul album Sunless Days (2005).  In octombrie 2006, Beseech anunta destramarea trupei, care va mai sustine totusi in perioada ce va urma o serie de concerte.


Stil: goth rock, gothic metal

Componenta:
Erik Molarin - voce
Lotta Hglin - voce
Robert Vintervind - chitara
Manne Engstrm - chitara
Jonas Strmberg - tobe
Mikael Back - clape
Daniel Elofsson - bass

Discografie:
... From A Bleeding Heart (1998)
Black Emotions (2000)
Souls Highway (2002)
Drama (2004)
Sunless Days (2005)
BESEECH
www.beseech.net
www.myspace.com/beseech