Bestfest 2011 Ziua 2: Alta muzica, alt public

de Chaos Lore

Bestfest 2011 Ziua 2: Alta muzica, alt public


Fata de lumea care a fost vineri, sambata au fost majoritar personaje... diferite. Personaje venite sa vada Mika, de exemplu, ca sa ma exprim mai clar. Erau si oameni ok, dar am vazut si oameni de Dorobanti, in principal fete blonde mult prea bronzate si imbracate tipic unui anumit gen... muzical, care dansau ca la Banbu (sic) la cortul electro.

Cort electro care oricum se cam prostise pe alocuri, o dadea in house-areala, numai buna pentru cei care il umplusera numai ca sa nu se plictiseasca pana incepe Mi(titi)ka. Cum a venit superstarul pe scena Ciuc, cum au zburat toti. Parca era Liberty Parade. Yuck.

Cititi cronica de la ziua intai aici: Bestfest Ziua 1: Explorand muzica si spatiul

Am vrut sa ajung la Robin And The Backstabbers, dar nu am reusit sa ajung la ora astronomica de 17.40... asa ca am ajuns putin inainte de Asian Dub Foundation, am mers sa ne uitam la noua colectie Base, am stat putin trantiti pe fan si putin pe malul lacului... am jucat niste tenis pe Wii si am si castigat un tricou cu baterii.

La Asian Dub a fost dragut, toata lumea stie hiturile lor (cum ar fi "Flyover"), insa nu e o trupa pentru care sa iti dai duhul la concert, cum a fost ai putea face la Parkway Drive de exemplu... :)



Am mers apoi la cortul Jager unde punea DJ-ul care a castigat contestul Bestfest, dar al carui nume imi scapa din pacate. Muzica lui a fost foarte buna, mi s-a parut mai antrenanta decat a celor care i-au urmat.

Pentru ca mereu mi-a placut "Gabriel", am stat putin si la Lamb, dar Lamb nu e o trupa la care sa te duci in cadrul unui festival si open air pe deasupra. Trupa asta se asculta in casti sau intr-un cadrul mai intim. Asa ca m-am dus in Goblin dupa jumatate din concert, in care solista a stat cu o patura pe ea din doua in doua piese, recunoscand ca a "furat-o din backstage" pentru ca ii era foarte frig in rochia pe care o purta.



In Goblin puneau mai mult spre raggae, ceea ce a fost relaxant, lumea dansa. Dupa 23:00 m-am dus la cortul Jager din nou, sa vad cum pune DJ Bully - not bad. La miezul noptii a inceput sa puna Marika, iar Mika, ce trebuia sa inceapa tot atunci, a mai intarziat putin. Asa ca s-a intamplat ce am povestit mai sus: am stat pana in miezul noptii si vreo 15 minute dupa cu un public de care nu ai vrea sa ai langa tine, ca sa formulez eufemic. Dupa ce s-au carat respectivii, s-a strans lumea ok si a fost o atmosfera mai placuta.

Spre finalul lui Mika am zis sa ma uit un pic de la distanta si la individ. Venise cu o jacheta interesanta, de care a scapat pe parcurs, ramanand in tricou. Dar talentul l-a chinuit pana a ramas la bustul gol si in pantaloni lungi albi. Arata binisor la corp, asa ca toate fetele din fata scenei (publicul era majoritar fete) au suferit o crestere a tensiunii si o activitate intensa a glandelor sudoripare. Nu a fost un show rau, a fost chiar bine sonorizat - doar era headliner, dar ma simteam ca la Mamaia. I mean, come on, Mika?...

Acestea fiind zise... ziua de sambata a fost cam zero. Nimic care sa merite cu adevarat, sa zici ca abia astepti. Doar Asian Dub, asa...

Nu am vrut sa plec cu gandul ca ziua a fost plicticoasa, asa ca m-am oprit la Goblin (nu sunt mare fan Expirat) pentru o ultima bautura. Spre surpriza mea, oamenii de acolo rupeau podeaua-n 12 iar atmosfera era de milioane. Evident ca in urmatoarea ora am pierdut niste calorii pe-acolo, cu cateva scene de pogo cam violent pe alocuri, dar nu insuportabil.

"Hai acasa. Maine avem Pendulum. O sa fie masiv!"

PS: Mika ala a avut si o piesa in franceza, ceva cu "Elle m'a dit", pe care o puteti vedea mai jos, pentru curiosi.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: