Between The Buried And Me - The Parallax II - The Future Sequence (cronica de album)

de Buvnitz

Between The Buried And Me - The Parallax II - The Future Sequence (cronica de album)


Cred cu tarie ca Between the Buried and Me este una din acele trupe care are toate sansele de a sparge constant bariele ale genului metal. Cred cu tarie ca Between The Buried And Me este genul de trupa care nu va fi bagata in seama de publicul major - ascultator de metal - tocmai pentru ca isi concentreaza atentia asupra unor noi orizonturi..si cred cu tarie ca acesta este si cel mai bun drum.

Colors a inovat, The Great Misdirect a construit iar aceste doua capitole intitulate The Parallax nu fac decat sa revolutioneze ce a fost deja scris. Subiectul este asemenea muzicii: SF, lumi neexplorate, taramuri necunoscute ale mintii umane. Paralax II este un album feroce, solid, compus cu multa pasiune si un simt al frumosului pentru muzica...par cuvinte mari insa acesta e adevarul, in ziua de azi gasesti foarte putine albume metal unde muzica curge la fel ca o poveste captivanta.

Schimbari foarte importante la capitolul heavy unde partile sunt poate mai precise si nu atat de complexe incat sa dea batai de cap. Ce e cu adevarat interesant sunt partile melodice 'prog rock' iesite total din contextul unui album metal de asemenea factura. Poti gasi pasaje de Porcupine Tree, Rush sau (in opinia mea) Queen.

Piesa 'Bloom' este poate cel mai aparte exemplu in acest sens, circa 3 minute de avant-garde pop daca ii putem spune astfel. Desfasurarea albumului este una clasica BTBAM: structuri atipice, parti instrumentale pe masura, o trecere complexa printre diferite genuri de muzica integrate in mod ingenios in ce putem numi metal.

Si poate cel mai frumos lucru pentru un ascultator nefamiliar cu Between The Buried And Me, The Parallax II este si unul din cele mai accesibile albume din cariera formatiei. Accesibil pana in limita de a intra intr-o simplitate banala. Cu siguranta unul din cele mai frumoase albume ale anului.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: