Biografie BiohazardBiohazard

Genuri muzicale:
CrossoverHardcoreHeavyPunkThrash

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Slayer  Guns N Roses

Biohazard sunt o trupa formata in 1987 in Brooklyn, New York. Sunt recunoscuti ca fiind printre primele trupe care au combinat hardcore-ul si heavy metal-ul cu elemente de hip-hop. Line-up-ul original consta in basistul si vocalul Evan Seinfeld, chitaristul Bobby Hambel si bateristul Anthony Meo. Chitaristul Billy Graziadei se va alatura ceva mai tarziu trupei, completand trio-ul.
Primul lor demo, aparut in 1988, socheaza prin versuri cu tenta fascista, in ciuda faptului ca Evan Seinfeld este de origine iudeica.
Desi nu s-au considerat niciodata o trupa in totalitate de hardcore, Biohazard s-au aflat de mai multe ori pe aceeasi scena cu trupe ca Agnostic Front sau Cro-Mags.
In 1990, Biohazard semneaza un contract cu Maze Records. La aceasta casa de discuri apare albumul self-titled, nu foarte bine promovat dar care reuseste sa se vanda totusi in 40 de mii de exemplare.
In 1992 apare albumul "Urban Discipline" la Roadrunner Records. Videoclipul piesei lor "Punishment", devine cel mai intens difuzat videoclip din istoria Headbanger's Ball.
In 1996, trupa canta pe scena principala la Ozzfest alaturi de Ozzy Osbourne, Slayer, Danzig, Fear Factory si Sepultura.
In 2001 apare compilatia Tales From The B-Side, lansata independent. In acelasi an apare si cel de-al saselea album de studio, "Uncivilization". Pe acest album sunt invitati membrii ai trupelor Agnostic Front, Hatebreed, Pantera, Slipknot, Sepultura, Cypress Hill, Skarhead si Type O Negative.
In ianuarie 2006, Danny Schuler anunta ca paraseste trupa pentru a intemeia Bloodclot. Ca urmare a plecarii sale, Roberts anunta ca va parasi si el trupa. Un DVD cu Biohazard apare la scurt timp dupa aceasta.
In martie 2007, Evan Seinfeld infiinteaza trupa The Spyderz.

Stil: hardcore

Componenta:
Evan Seinfeld - voce, bass
Billy Graziadei - chitara
Danny Schuler - baterie
Scott Roberts - chitara

Discografie:
Biohazard (1990)
Urban Discipline (1992)
State of the World Address (1994)
Mata Leao (1996)
No Holds Barred (1997)
New World Disorder (1999)
Tales From The B-Side (2001)
Uncivilization (2001)
Kill Or Be Killed (2003)
Means To An End (2005)
BIOHAZARD
www.biohazard.com