Cronica Black Sabbath - The Dio Years

de Morrison

Cronica Black Sabbath - The Dio Years

Black Sabbath - The Dio Years este o compilatie aparuta in primavara anului 2007, continand piese de pe patru dintre albumele Black Sabbath inregistrate cu vocea lui Ronnie James Dio: Heaven and Hell, Mob Rules, Dehumanizer si Live Evil.

Componenta in care formatia Black Sabbath a reinregistrat aceste 13 piese este urmatoarea: Tony Iommi la chitara, Ronnie James Dio la voce, Geezer Butler la bass, Vinnie Appice si Bill Ward la tobe si Geoff Nicholls la clape, adica in mare formula in care concerteaza in prezent trupa Heaven And Hell.


Black Sabbath The Dio Years


Nu cred ca are rost sa insist asupra unor piese clasice Black Sabbath precum Neon Knights, Lady Evil, Heaven and Hell, Die Young, The Mob Rules sau Falling Off the Edge of the World. Varianta remasterizata a acestora nu a pierdut nimic din farmecul initial, si au capacitatea de a-i trezi ascultatorului nostalgia acelei perioade din istoria rock-ului in care au fost compuse pentru prima oara respectivele piese.

Riff-uri rapide pe Heaven and Hell si The Mob Rules, voce accentuata si apasatoare pe Lonely Is The Word, presarate de celebrele solo-uri ale lui Tony Iommi...

Compilatia contine si trei piese noi, The Devil Cried, Shadow Of The Wind si Ear In The Wall, care mentin stilul binecunoscut al trupei, astfel ca nu este o diferenta frapanta intre soundul pieselor remasterizate si al celor trei noi.

The Devil Cried este o melodie lenta si accentuata, o combinatie de doom si heavy metal, pe care se remarca vocea solistului, acompaniata de cateva solo-uri de chitara in genul celor prezente si in compozitiile mai vechi. Este imposibil ca fanii vechilor melodii sa nu aprecize si aceste trei noi compozitii, deoarece stilul este foarte asemenator, asemanare care iese si mai bine in evidenta deoarece acestea urmeaza pieselor clasice de pe acesta compilatie.


Black Sabbath The Dio Years


Ear in the Wall este cea mai rapida dintre cele trei, si beneficiaza si de niste

versuri

destul de interesante.

Albumul The Dio Years este recomandat in special fanilor Black Sabbath si ai solistului Ronnie James Dio, pentru acestia fiind probabil o surpriza foarte placuta sa il asculte pe acesta interpretand alaturi de restul componentilor Black Sabbath cateva piese noi.


BLACK SABBATH
www.black-sabbath.com
www.myspace.com/blacksabbath

Cristina
Nota: 9/10

Tracklist:

1.Neon Knights
2.Lady Evil
3.Heaven And Hell
4.Die Young
5.Lonely Is The Word
6.The Mob Rules
7.Turn Up The Night
8.Voodoo
9.Falling Off The Edge Of The World
10.After All (The Dead)
11.TV Crimes
12.I
13.Children Of The Sea (live)
14.The Devil Cried
15.Shadow Of The Wind
16.Ear In The Wall
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: