Biografie BlazzajBlazzaj
Blazzaj a luat fiinta in anul 1998, in orasul Timisoara, fiind fondata de Florin Barbu, alaturi de Eddie Neumann. Numele trupei vine de la combinatia dintre "blazare" si "jazz" (folosit invers), precum si un joc de cuvinte asemanator care ar defini stilul trupei "jazzalb". Florin Barbu a cantat din '94 pana in '98 in trupa Arca, iar la sala de repetitii l-a cunoscut pe Eddie. Ramanand mereu dupa program, sa cante impreuna, cei doi au decis sa formeze o trupa noua, cu un stil care imbina aproape perfect jazz, fusion si rock cu alte elemente.
Blazzaj

Din 2002 Florin nu a mai aparut in concerte alaturi de Blazzaj, cantand mai mult in Proconsul. In anul 1998 Tavi, solist vocal in trupa Implant Pentru Refuz, s-a alaturat celor de la Blazzaj, tot la voce. Ceilalti membri ai trupei sunt chitaristul Horia Crisovan, pe care il cunoastem din Neurotica si Bio, trompetistul Petrica Ionitescu, ajuns in Blazzaj dupa ce a cantat cu Juniors Jazz Band si Blue Note, si tobosarul Vali Potra.
In iunie 2002 Utu Pascu preia postul lui Florin Barbu, cantand in paralel si cu formatiile "Brigada Artistica Urbana" si "Baumann Quartet". Unul din membrii de baza ai trupei ramane insa Eddie Neumann, care canta la saxofon de la varsta de 16 ani, devenind unul dintre cei mai apreciati instrumentisti ai muzicii jazz din Romania. O colaborare foarte interesanta a trupei, pe termen lung, a fost cu Cristina care pe langa voce, a adaugat la sunetul Blazzaj instrumentul flaut. Mai tarziu insa aceasta a fost inlocuita de Mara de la Zum.
Componenta:
Eddie Neuman - voce, saxofon
Tavi Horvath - voce
Mara - voce
Petrica Ionutescu - trompeta
Horea Crisovan - chitara
Florin Barbu - bass
Utu Pascu - bass
Vali Potra - tobe
 
Discografie
Atentie Blazzaj! (A&A records, 1999)    
Macadam (Rocka Rolla, 2003)
www.blazzaj.ro