Cronica Blazzaj in Laptarie: Ca-n poveste

de Morrison

Cronica Blazzaj in Laptarie: Ca-n poveste
Sambata. Ora 11. Laptaria lui Enache. Prin pacla de fum si luminile rosii se ivesc fetele celor 7 timisoreni. Deloc obositi, desi vin de la vreo 500 de kilometrii departare.

Ca la fiecare concert, Vita isi prezinta cu mandrie chitaristul. Nimeni altul decat Horea Crisovan. Acesta, deloc impresionat de laudele colegului de breasla, pune mana pe "mobilierul" sau asa cum ii alinta Vita chitara.Lasand glumele la o parte, Previously On deschide concertul, piesa pe care Vita isi incepe dansul funky fresh, creand astfel conexiunea cu publicul. Se apropie de fanii din primul rand si ii fixeaza cu privirea. Le transmite in acelasi timp si iubire, si ura, lasand loc de interpretare, schimband versurile sau rimele.

Cand vorbele sale inceteaza, trompeta lui Petrica Ionutescu si saxofonul lui Lucian Nan completeaza elegant balansul sectiei ritmice, compus din Utu Pascu (bass) si Vali Potra (tobe). Dar vocea guturala strapunge armonia instrumentistilor si ecoul baladei Urma ridica publicul in picioare. Extazul dramatic al sufletului dus de-acasa rapeste urletele fanilor si ineaca Laptaria intr-o liniste greu de contenit.
Lelia ii atrage pe toti in mrejele sale stergandu-si lacrimile reci in timp ce luceafarul din Vita se lasa topit de rasuflarea sa launtrica. Dar nu pentru mult timp, caci bestia din el urla dupa urmele adanci lasate de ghearele iubirii. Luminile se aprind, lacrimile se sterg, strigatele publicului umplu sala, prietenii de pe scena ii saluta pe cei care in fond nu se asteptau decat la un alt concert inaltator marca Blazzaj.

Lavinia Urcan

Galerie foto
Blazzaj in Laptaria lui EnacheDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: