Cronica Blazzaj la Viking

de Morrison

Cronica Blazzaj la Viking

Blazzaj e trupa perfecta, cel putin pentru mine. Nu stiu daca pot spune asta despre multe trupe din Romania, dar in cazul lor risc aceasta afirmatie fie si numai pentru ca nu ratez aproape nici o aparitie a lor in Bucuresti, saptamana trecuta nefacand exceptie. Daca muzica lor mi-a mers intotdeuna la suflet, aparitiile scenice aduc "mult, mai mult" in plus. Dansul lui Tavi, solourile fine ale lui Horea, feelingul lui Petrica, groove-ul lui Utu, balansul perfect al lui Vali si joaca Cristinei, atate asta sunt ingredientele unui spectacol pe care nimeni din tara nu-l mai face.

Cronica Blazzaj la VikingCronica Blazzaj la Viking
Blazzaj


La Blazzaj live nu auzi nici o greseala. Poate pentru ca nu fac, poate pentru ca nu reusesti sa iti dai seama, prins fiind de bit-ul impecabl, de miscarea scenica sau de ochii de deasupra flautului. Notele sunt fine, nimic nu e exagerat, totul e o soapta, fie ca e vorba de un

vers

sau de cateva note de trompeta. Doar toba mare se aude putin peste toate, dand acea dinamica ce iti spune clar: cata Blazzaj.

Cronica Blazzaj la VikingCronica Blazzaj la Viking
Blazzaj


Vineri, o colectie de hituri. Hituri de jazz alb, de funk si blues, asta daca stilul permite asocierea cu ideea de hit. Fiecare vers, fiecare refren, cunoscut de public. Pe unii din public ii stiu, pe altii ii vad mereu in Viking si prin alte cluburi. Pe majoritatea ii vad din cand in cand la concerte Blazzaj. Vin constant si stiu exact la ce vin. Voie buna combinata cu ritm, combinata cu sentiment, combinata cu subtilitate. Subtilitate in versuri, in note si in miscare.

De pe la jumatatea concertului, s-a cerut insistent Urma. Nu stiu daca era in plan, dar s-a cantat in final. Iar, cum zice Vita, "Dupa Urma, nu se mai poate canta nimic". Subscriu. E o piesa perfecta. Ca si trupa.

Atat.

Cynyc pentru metalfan.ro

11.02.06
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: