Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

de Morrison

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia
Vineri seara, pe 14 decembrie - Blazzaj si The Others in Bucuresti. Ce altceva mai bun de facut decat sa luam o doza puternica de funk in Suburbia... Mi-am pus pantofii de dans si am ajuns in club. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost numarul impresionant de oameni. Suburbia a fost neincapatoare pentru cei veniti sa vada in concert echipajul Blazzaj.

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Al doilea lucru pe care l-am remarcat a fost ca, desi era aproape ora 22, inca se facea soundcheck-ul, iar concertul nu dadea nici un semn ca ar incepe prea curand. Am aflat ulterior ca intarzierea a fost bine motivata, dar presupun ca toate intarzierile sunt bine motivate.

Intr-un tarziu, incep The Others. Ii mai vazusem si saptamana trecuta, tot in deschidere la Blazzaj, asa ca dupa ce le-am facut cateva poze m-am dus sa mai socializez prin club. In ansamblu, publicul a fost usor neincalzit, abia spre sfarsit s-au dezmortit incheieturile si lumea a inceput sa danseze. S-a cerut bis si nu am nici un dubiu ca The Others au publicul lor, dar pe mine nu au reusit sa ma miste prea mult.

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Cu Blazzaj lucrurile stau insa diferit. Sentimentul Blazzaj e greu de pus in cuvinte cateodata, poate unde si muzica lor nu se adreseaza tuturor. Insa publicul din Suburbia era format din cunoscatori si concertul asta a fost de departe unul din cele mai bune concerte Blazzaj la care am fost pana acum.

Baietii au fost in forma, au inceput cu deja cunoscuta piesa instrumentala Previously On, si s-a trecut atat prin piese vechi de pe Atentie Blazzaj! si Macadam, cat si prin piese noi, care vor intra pe urmatorul album.

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Pe la jumatatea concertului s-a urcat pe scena Lelia Nicolaiciuc, a carei prestatie ma incanta mai mult de la concert la concert. Desi imi imaginez ca mai sunt nostalgici care suspina dupa Cristina sau dupa Mara, Lelia mi se pare cea mai potrivita alegere pentru Blazzaj. Edit Your Life, piesa pe care vocea Leliei iese clar in evidenta, are sanse mari sa devina melodia mea preferata de la Blazzaj, iar Urma mi se pare ca suna impecabil cu Lelia.

Publicul nu i-a lasat pe cei de la Blazzaj sa plece, s-a strigat incontinuu "Mai mult", asa ca formatia s-a intors pe scena de doua ori, pentru doua bis-uri. Cu ocazia asta am reascultat Piersicoaso, Noi aducem caldura, Mersul Trenurilor si Pensie.

Cronica Blazzaj si The Others in Suburbia

Cu riscul de a ma repeta, a fost unul dintre cele mai bune concerte Blazzaj la care am fost pana acum. Formatia a cantat cu energie si caldura, publicul a fost pe masura, iar atmosfera a fost greu de pus in cuvinte. Cei care ati fost acolo stiti asta.

Irina (SK)
www.myspace.com/blazzajfanpage

Galerie Foto: Cronica Blazzaj si The Others in SuburbiaDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: