Ce se intampla cand industria muzicala "te da la o parte"

de Ana-Maria Gavrila

Ce se intampla cand industria muzicala


Critica facuta de solistul Bleeding Through, Brandan Schieppati, industriei muzicale si haterilor in general acapareaza Internetul. Alaturi de colegii sai de trupa, Bleeding Through se pregatesc de un turneu de ramas bun, iar cuvintele de mai jos ale solistului reprezinta raspunsul adus tuturor comentariilor rautacioase ale "fanilor":

"De ce am pus bazele trupei Bleeding Through in 1999? Am inceput recent sa imi pun aceasta intrebare, in timp ce ma pregatesc sa pornesc in prima parte a turneului nostru de ramas bun, din State Unite. Am format aceasta trupa pentru ca oamenii sa ne critice muzica si imaginea? Am pus bazele acestei trupe pentru ca fanii die-hard sa se transforme in hateri die-hard cu fiecare aparitie a unui nou trend? Am format aceasta trupa pentru a crea locuri de munca pentru prietenii mei doar ca sa vad ca membrii trupei se chinuie sa isi plateasca facturile? Am format aceasta trupa pentru a ma infrunta cu decizii de afaceri si pentru a-mi pierde prietenii? Am format aceasta trupa pentru a intra in conflict cu celelalte trupe, luptandu-ne pentru aceleasi farame de pe masa? Am format aceasta trupa pentru a ma plange de industria muzicala? Am format aceasta trupa pentru a ma cufunda in depresie si pentru a deveni bipolar, ascunzandu-mi emotiile pana si de cei apropiati mie, gandindu-ma cum sa fac sa dispar? Am format aceasta trupa pentru a transforma toate emotiile si pentru a da ce-i mai bun pentru ca oamenii sa vina sa imi spuna cat de mult le displace? Am format aceasta trupa pentru pentru a muri de foame si pentru a ajunge sa cersesc de mancare, cheltuind toti banii doar pentru a ajunge la urmatorul concert si sa aflu ca acesta a fost anulat? Nu Nu Nu! Am pornit in turnee ca sa dorm prin microbuze fara caldura in mijlocul iernii sau sa dorm pe jos prin toalete si parcari pentru ca ma incalzeste numai gandul de a fi numit "Rockstar" de cum ne dam jos din autocarul Bleeding Through? Raspunsul este "La dracu', nu!"

"Va voi spune de ce am format aceasta trupa. Eram un pusti de 19 ani care se ura pe sine si propria-i reflectie din oglinda. Aveam mari probleme emotionale, pe care le ascundeam de toti, iar muzica era singura mea eliberare, asa ca alaturi de prietenii mei am ajuns sa cream muzica si sa scapam de toate problemele noastre prin intermediul acelei muzici. Ma simteam pierdut si eram deprimat fara vreo cale de scapare. Fie aveam sa imi astern problemele pe hartie, zbierandu-le apoi in microfon, fie sa imi pun capat vietii cu un glont in cap! De aceea am pus bazele acestei trupe!"

"Acum ne pregatim sa pornim intr-un turneu de ramas bun prin America si se pare ca nici acest lucru nu este suficient de bun. Desi facem acest turneu 100% pentru aceia care ne-au sprijinit de-a lungul anilor, tot primim critici. Inteleg ca poate nu vom ajunge si in orasul vostru si ne cerem scuze."

"Cantam in acele locuri unde am gasit promoteri care sa organizeze concertele. Pur si simplu. Ca raspuns adus unor comentarii de gen: "erati trupa mea favorita, insa acum merg sa va ard CD-urile", "multumim ca va dezamagiti fanii", "mergeti in locurile unde faceti cei mai multi bani". Vazand aceste comentarii, incep sa vad lucrile mai clar. Raspunsul meu la aceste comentarii este: "DUCETI-VA DRACU'!"

"Daca nu meritam sa va deplasati cativa kilometri din orasul vostru pentru a vedea Bleeding Through pentru ultima data, asta e. Vom concerta in orasele deja stabilite, in fata unor oameni carora chiar le pasa de muzica noastra. Vom canta al naibii de tare si de repede, ca si cum ar fi ultimul nostru concert pentru ca stiti ce? Va fi ultimul nostru concert acolo. Sper sa ne vedem la concerte! Daca nu, n-o sa-mi pierd somnul gandindu-ma la asta."

"O sa-l citez pe personajul lui Paul Rudd, din "Forgetting Sara Marshall": "When life hands you lemons, say f**k the lemons and bail!""

Bleeding Through nu este prima, nici singura, cu atat mai putin ultima trupa care va decide sa renunte si sa nu mai faca muzica. Intrebarea este: cum de se ajunge aici?Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook