Biografie Blink 182



Blink 182

Genuri muzicale:
AlternativePunk

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day  Paramore

Trupa a fost infiintata de catre Tom DeLonge (voce si chitara) in 1992. La scurt timp au fost recrutati vocalul si basistul Mark Hoppus si bateristul Scott Raynor. Travis Barker l-a inlocuit pe Raynor in 1998. Formatia practic s-a destramat la inceputul lui 2005, pretinzand ca a luat o pauza pe termen nedefinit.
Trupa Blink 182 a devenit cunoscuta in principal datorita umorului sau simplu si pieselor catchy. Hoppus si DeLonge citeaza ca influente trupele de punk-rock The Descendents si Screeching Weasel.
Succesul mainstreeam a fost inregistrat odata cu albumul din 1999, "Enema of the State", dupa aparitia caruia l-au angajat pe producatorul Jerry Finn.
In 2002, au fost co-headlineri ai turneului Pop Disaster, impreuna cu Green Day.
In aprilie 2007, a fost confirmata includerea celor de la Blink 182 in documentarul One Nine One Four, alaturi de trupele Rancid si Green Day. Documentarul prezinta scena punk de la mijlocul anilor '90, si va fi lansat anul viitor.

Stil: punk rock

Componenta:
Tom DeLonge - voce, chitara
Mark Hoppus - bass, voce
Scott Raynor - tobe
Travis Barker - tobe

Discografie:
Cheshire Cat (1994)
Dude Ranch (1997)
Enema of the State (1999)    
Take off Your Pants and Jacket(2001)
Blink-182(2003)
Greatest Hits (2005)

BLINK 182
www.blink182.com
www.myspace.com/blink182


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook