Un profesor a fost concediat deoarece canta metal

de Morrison

Un profesor a fost concediat deoarece canta     metal
Emil Koverot, chitaristul trupei suedeze de black metal BLODSRIT, a fost concediat din postul de profesor de estetica al unui liceu din Vastervik, dupa ce directorilor scolii le-a fost adusa la cunostinta natura versurilor pe care Koverot le compune pentru trupa sa.

Emil Koverot, pe numele sau de scena Yxmarder, a depus o plangere catre Ombudsman of Justice, in care ii acuza pe cei care l-au concediat de discriminare.

Chitaristul primise diploma de doctorat in stiintele esteticii, si astepta cu nerabdare sa isi ia in primire postul incepand cu luna august 2008.

Sven Torstensson, directorul liceului, sustine ca decizia sa a avut la baza teama ca Emil Koverot ii va influenta pe elevi prin convingerile sale religioase.

Chitaristul fusese acceptat dupa un prim interviu, la care a fost insotit si de colegii sai din trupa Blodsrit, care au dorit sa il sprijine in obtinerea postului.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: