Biografie BloodbathBloodbath

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Bloodbath s-au format in Stockholm, Suedia, in anul 2000. In anul infiintarii trupei apare si EP-ul Breeding Death, pe care pot fi auzite vocea lui Mikael Akerfeldt de la Opeth, tobele lui Dan Swan (Edge of Sanity, Nightingale), chitara lui Anders "Blakkheim" Nystrm (Katatonia, Diabolical Masquerade) si bass-ul lui Jonas Renkse (Katatonia). Influentati de reactiile pozitive primite din partea fanilor, trupa decide sa inregistreze un full-length. Acest lucru se intampla doi ani mai tarziu, cand apare "Resurrection Through Carnage".
In 2004, Mikael Akerfeldt paraseste Bloodbath pentru a se dedica trupei Opeth. In locul sau, Bloodbath il aduc pe Peter Tgtgren (Hypocrisy). Line-up-ul mai sufera o schimbare, odata cu trecerea lui Dan Swan de la tobe la chitara. La tobe vine Martin Axenrot (Witchery, Satanic Slaughter); dupa aceasta ultima achizitie, trupa devine ceva mai serios decat un simplu proiect. 
In 2004, Bloodbath lanseaza "Nightmares Made Flesh", cel de-al doilea album.
In februarie 2005, vocalul Peter Tgtgren paraseste trupa. Mikael Akerfeldt se intoarce pentru a sustine un concert alaturi de trupa la Wacken Open Air Festival. 
In august 2006, trupa anunta plecarea bateristului Dan Swan.

Stil: death metal
Componenta:  
Anders "Blakkheim" Nystrm - chitara
Jonas Renkse - bass
Martin "Axe" Axenrot - tobe

Discografie:
Breeding Death (EP, 1999)
Resurrection through Carnage (2002)
Nightmares Made Flesh (2004)
BLOODBATH
www.bloodbath.biz
www.myspace.com/bloodbathband