Biografie Bloodhound Gang



Bloodhound Gang

Genuri muzicale:
PunkAlternative

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day  Paramore

Bloodhound Gang sunt o trupa americana de rock alternativ, al carei sound a imprumutat influente post-punk. Trupa a luat fiinta in 1992, in Quakertown, Pennsylvania.
Infiintata initial sub titulatura Bang Chamber 8, formatia consta din doi membri, Jimmy Pop si Daddy Long Legs. Imediat dupa infiintare, scot un demo self-titled, dupa care isi schimba atat numele cat si stilul muzical.
In 1994, apare al doilea demo intitulat "The Original Motion Picture Soundtrack to Hitler's Handicapped Helpers", care le aduce un contract cu Cheese Factory Records, unde tot in 1994 le apare si primul EP, "Dingleberry Haze".
In 1995 Bloodhound Gang scot albumul lor de debut intitulat "Use Your Fingers". La scurt timp Daddy Long Legs paraseste trupa, pentru a canta alaturi de grupul rap Wolfpac.
In 1996, cu un line-up nou, formatia scoate cel de-al doilea album, "One Fierce Beer Coaster", care va fi reeditat doi ani mai tarziu.
De pe acest album, celebra va deveni piesa "Fire Water Burn", care va aparea si pe coloana sonora a filmului Fahrenheit 9/11.
Anul 1999 le aduce cel de-al treilea material, "Hooray for Boobies", continand single-ul "The Bad Touch". Lansarea este urmata de un turneu in Europa.
Un DVD live apare in 2003 si se intituleaza "One Fierce Beer Run", continand imagini din turneul trupei din 1997.
Cel mai nou album Bloodhound Gang dateaza din septembrie 2005 si are titlul "Hefty Fine". Trupa si-a castigat numerosi fani si odata cu participarea la cateva episoade ale emisiunii "Viva La Bam".

Stil: rock alternativ, post-punk, rapcore

Componenta:
Jimmy Pop - voce
Lps Thnder - chitara
Evil Jared Hasselhoff - bass
DJ Q-Ball - voce
The Yin - tobe

Discografie:
Dingleberry Haze (1994)
Use Your Fingers (1995)
One Fierce Beer Coaster (1996)
Hooray for Boobies (1999)
Hefty Fine (2005)
BLOODHOUND GANG
www.bloodhoundgang.com


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook